Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській політехніці змагаються роботи

Йдеться про другий етап відкритого чемпіонату України з перегонів роботів «Roborace», котрий у суботу, 29 січня, відбудеться у приміщенні науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка». Про це повідомила прес-служба вишу.

Організатор змагання «Асоціація Робототехніки», куди входять провідні українські фахівці з ІТ-технологій, науковці та студенти, запропонували робототехнікам нову цікаву трасу та масу інших складних завдань. Зокрема, на ній передбачений рівний відрізок довжиною сім метрів, на якому визначать найшвидкіші моделі. Це, без сумніву, дозволить творцям роботів виявити всі свої технічні можливості й новації у запропонованих розробках.

Нагадаємо, перший етап «Roborace» відбувся торік, і в ньому взяли участь представницькі команди зі Львова, Тернополя, Чернівців, Івано-Франківська, інших міст України. Цьогоріч очікується, що у чемпіонаті позмагаються і представники з Білорусі, Польщі і навіть Канади. Львівська політехніка як один із організаторів змагання і провідний виш з робототехніки буде репрезентована двома повноцінними командами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ