Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській правничій гімназії презентували інноваційні технології у галузі STEM-освіти

Сьогодні, 26 серпня, у Львівській правничій гімназії для працівників закладів освіти відбулась презентація технологій та обладнання у галузі STEM-освіти, що є популярним напрямом, який охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Про це повідомили 26 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

Презентацію також відвідав міський голова Львова Андрій Садовий. Він наголосив на важливості оснащення шкіл міста обладнанням та технічними засобами для вивчення різноманітних дисциплін.

Так, компанія STEM CLASS, що працює над підвищенням якості оснащення закладів освіти, презентувала широкий вибір навчального приладдя для оснащення кабінетів загальноосвітніх навчальних закладів.

«Я вважаю, що все, що найкраще є, має бути у Львові. Я запропонував цій компанії приїхати до Львова та зробити презентацію всіх своїх напрацювань, аби ми могли обрати, що нам потрібно та що нас цікавить.

Сьогодні, коли діти постійно у смартфонах, складно привернути їх увагу якоюсь дрібничкою, потрібно бути на голову вище та чіпляти іншим. Потрібно обладнати у кожній школі класи, де б можна було побачити та ознайомитись із вашою продукцією. Потрібно обрати або 8 шкіл, або обладнати 8 класів, щоб можна було просто прийти, ознайомитись з усім і, власне, у цих класах проводити навчання. Ми планували, щоб вчителі могли прийти, подивитись і тоді сказати, що саме підходить, аби ми могли це придбати», - акцентував міський голова Львова Андрій Садовий.

Водночас мер закликав бути максимально уважними до протиепідемічних заходів, аби навчання у школах таки відбувалось офлайн.

«Я не буду приховувати: за останні тижні у два рази збільшилась кількість хворих, тобто динаміка йде достатньо серйозна. Нам усім потрібно дотримуватись маскового режиму та міряти температуру. Це дрібні речі, які можуть вберегти всіх, тому що ваше здоров’я – це питання безпеки міста. Хочу побажати усім доброго навчального року», - зазначив мер.

Додамо, що STEM-освіта – це низка чи послідовність курсів або програм навчання, яка готує учнів до успішного працевлаштування, до освіти після школи або для того й іншого, вимагає різних і більш технічно складних навичок, зокрема із застосуванням математичних знань і наукових понять.

Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент + інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.

Наприклад, за кордоном музикантів навчають не тільки музикувати, але і використовувати комп'ютерні програми для створення музичних творів.

Окрім того, у STEM-освіті активно розвивається креативний напрямок, що включає творчі та художні дисципліни (промисловий дизайн, архітектура та індустріальна естетика і т.д.).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ