Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському еколого-натуралістичному центрі святкуватимуть День бабака

Традиційно, десятий рік поспіль, 15 лютого, у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі святкують День бабака. Головними героями свята є дві бабачихи Марусі, які віщують прихід весни. Про це повідомив директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович. Про це повідомила прес-служба львівської міської ради.

«Є прикмета: якщо бабак, вилізши із нори, побачить свою тінь (надворі буде сонячно), то весна буде пізньою. Вихованці Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру вивчають українські традиції та звичаї (особливо ті, що пов’язані з природою), а також спостерігають за поведінкою тварин і тому вони зауважили, що прикмети святкування Дня бабака співпадають з традиційним українським святом Стрітення Господнього.

Розпочнеться Свято бабака із виступу гуртківців еколого-натуралістичного центру, який присвячується народним прикметам і повір’ям, за якими наші предки визначали, коли прийде весна. Також діти частуватимуть присутніх випеченими пташками «жайворонками» – аби їх побачили справжні пташки і швидше поверталися з вирію», - зазначив директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.

Святкування Дня бабака відбудеться 15 лютого 2018 року о 12:00 годині у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі (вул. Кубанська, 12).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ