Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському фотомузеї відбудеться лекція про “Таємниці унікального Кобзаря”

У вівторок, 18 червня, о 18.00, у Фотомузеї, що у Львівському палаці мистецтв відбудеться розповідь Миколи Зубкова “Таємниці унікального Кобзаря”.

Зустріч відбудеться в рамках ушанування 210-ої річниці Тараса Шевченка, повідомляють на сайті "Фотографії старого Львова". 

Шевченколюб із Харкова Микола Зубков розповість про маловідомі сторінки нецензурованого “Кобзаря” Тараса Шевченка та про книгу “Відроджений Кобзар”. 

Ювілейне видання базовано на матеріялах “Кобзаря”, який було видано ще на початку далеких 1920-х років минулого сторіччя у Німеччині завдяки титанічній праці мовознавця, професора Василя Сімовича. Упорядник Микола Зубков ретельно опрацював безліч правописних огріхів, якими рясніли всі попередні видання.

Микола Зубков також розкаже львів’янам про важливість рідної мови, якою Тарас Шевченко розбудив українців через “Кобзар”, про чужинський правопис та цензурований і неповний “Кобзар”.

Подію організовано у співпраці Українського Фотографічного Товариства (УФОТО), Львівського Фотомузею, Народного музею Тараса Шевченка Львівського палацу мистецтв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ