Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

У Львівському обласному лабораторному центрі виявили незаконні видатки

Львівські аудитори виявили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України незаконні видатки 382,6 тис. гривень, - пресслужба Західного офісу Держаудитслужби.

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» (далі – Центр) за період з 01.01.2017 по 30.11.2019 і виявили фінансові правопорушення, які призвели до незаконних видатків на суму 382,6 тис. гривень.

Через нарахування і виплату за завищеною ставкою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з фонду оплати праці 17 осіб з інвалідністю, які працюють в установі, зайво витрачено 309,9 тис. грн. Відповідальні особи Центру пояснювали фінансове порушення відсутністю в установі документів, які би підтверджували встановлення інвалідності.

Аудитори виявили в Центрі зайву оплату 20,5 тис.грн за виконані підрядними організаціями ремонтно-будівельні роботи, зайву виплату 17,7 тис.грн за використаний природний газ, зайві витрати 16,7 тис. грн через нарахування та виплати заробітної плати двом зовнішнім сумісникам за фактично не відпрацьований час. На 15,1 тис. грн більше належного сплачено за приймання ЛМКП «Львівводоканал» дощових стічних вод через подання Центром завищеної площі земельної ділянки, що перебуває в користуванні установи.

Також виявлено низку інших фінансових порушень.

Вжитими під час ревізії заходами Центром забезпечено відшкодування незаконних видатків на суму 363,5 тис. гривень.

За допущені порушення на двох посадових осіб складено протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 164-2 (ч.1) КУпАП.

Директору Центру надіслано листа з пропозицією щодо максимального відшкодування незаконних видатків та недопущення аналогічних порушень в подальшому.

Про результати ревізії проінформовано Личаківський відділ поліції ГУ НП України у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ