Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

У Львівському перинатальному центрі облаштували сучасне укриття

Презентація нового, сучасного укриття площею 700 кв.м відбулася 3 квітня у комунальному некомерційному підприємстві Львівської обласної ради «Львівський обласний клінічний перинатальний центр», - інформує ЛОР.
Фото: ЛОР

Це укриття по суті перинатальний центр в мініатюрі. Як розповіла директорка Львівського перинатального центру Марія Малачинська, в укритті є все необхідне для надання медичної допомоги пацієнтам: пологовий зал, операційна, палати інтенсивної терапії для породіль і новонароджених, постінтенсивного догляду за новонародженими тощо.

Відтепер у випадку загрози медики центру зможуть працювати в сховищі, яке відповідає вимогам безпеки, інклюзивності, медичним та будівельним стандартам.

За її словами, під час будівельних робіт висоту стелі у підвалі споруди збільшили з 1,5 до 2,5 метрів. Для цього будівельники вивезли понад 1000 м³ землі, а це майже 125 вантажівок. В укритті замінили каналізаційну систему, електропроводку, встановили системи вентиляції й пожежної безпеки. На випадок відключення електроенергії укриття заживили генератором і системою Tesla Powerwall 2.0. У сховищі також діє високошвидкісний безперебійний Wi-Fi.

Участь у презентації укриття взяли керівництво області, депутати Львівської обласної ради, голови комісій, представники Опікунської ради Львівського перинатального центру, меценати, благодійники, керівники обласних комунальних медичних установ.

«На жаль, з таким нашим «сусідом», який щодня обстрілює цивільну інфраструктуру України, маємо подбати про сховища та укриття в лікарнях, школах, житлових будинках. Створення лікарняних сховищ, де народжується нове життя, потребує найбільше коштів, зусиль і найкращого обладнання. І Львівщина має чим пишатися.

Я б не хотів, щоб ви використовували це укриття за призначенням, як і кожен із нас тут присутніх. Однак безпека – найважливіше, що має бути. Я впевнений — саме безпеку обрали ті понад 4600 матерів і родин, які народили торік у нашому перинатальному центрі. Дякую усім, хто доклався до реалізації цього важливого проєкту», – зазначив під час вітального слова в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Довідково:

Кошти на створення укриття залучили з декількох джерел: 2,1 млн грн – зібрали на благодійному аукціоні в межах проєкту культурної дипломатії «Ми і світ» Благодійного фонду Козицького, 1,9 млн грн виділили компанії Amdos Management і Vodafone Україна. Понад 6 млн грн скерували з обласного бюджету, 5,8 млн грн додав сам перинатальний центр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ