Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львівському перинатальному центрі жінка надала Банку 78,5 літрів молока

Другий рік поспіль у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі працює Банк грудного молока. про це інформує Львівська ОВА.
Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр

«Для передчасно народжених чи ослаблених дітей грудне молоко — це не лише поживна їжа, але й ліки, адже воно має особливе терапевтичне значення. За період роботи Банку вдалося зібрати понад 700 літрів завдяки допомозі 72   донорок», – зазначила директорка Центру Марія Малачинська.

Одна з донорок-рекордсменок — Мар'яна Казимирович. Свою першу дитину жінка успішно годувала грудним молоком, якого було забагато.

Другу дитину Мар'яна народила передчасно: на 28 тижні вагітності. Малеча потрапила до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Центру і перші дні там отримувала донорське молоко. Та невдовзі молока в мами стало більш ніж достатньо для того, щоб задовольнити потреби своєї дитини. Так жінка стала доноркою грудного молока.

Впродовж наступних 6 місяців Мар'яна надала Банку 78,5 літрів молока.

Консультаційну та психологічну допомогу в налагодженні лактації мамі надавали консультанти з грудного вигодовування перинатального центру.

Аби жінці стати доноркою грудного молока достатньо мати налагоджену лактацію, вдосталь молока, а також бажання поділитися надлишками з іншими малюками.

Щоб стати майбутньою доноркою, обов'язково пройти безоплатні обстеження на гепатит B і C, ВІЛ та сифіліс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ