Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському районі досі є понад пів сотні памʼятників періоду радянської окупації

9 громад Львівського району сьогодні пообіцяли позбутися всіх маркерів окупаційного режиму до кінця червня. Про це повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Сьогодні у Львівській ОВА відбулася нарада з представниками Великолюбінської, Давидівської, Жовківської, Рава-Руської, Перемишлянської, Добросинсько-Магерівської, Куликівської, Пустомитівської та Щирецької громад.

Як повідомив Юрій Холод, на зустрічі розглянули кожен обʼєкт радянського окупаційного режиму, який ще залишився на їх території, обговорили «дорожні карти» для кожного, аби розуміти ситуацію, десь підштовхнути, пояснити і сприяти у якнайшвидшому демонтажі чужих нам памʼятників.

Усі громади пообіцяли позбутися обʼєктів комуністичної пропаганди впродовж червня.

"Дякую першому заступнику начальника Львівської ОВА Андрій Годик за чітку проукраїнську позицію, а також всім учасникам робочої групи та свідомим громадам за активну і плідну майже піврічну роботу. Особливо вдячний нашим військовослужбовцям, які є натхненниками, каталізаторами та постійними учасниками процесу декомунізації на Львівщині", - повідомив Юрій Холод.

З представниками решти громад Львівського району зустрічі проведуть через тиждень.

Варто нагадати, від початку року на Львівщині демонтували 46 радянських памʼятників, водночас виявили ще кілька десятків, тому перелік наразі включає близько 240 обєктів.

У самому Львівському районі наразі є понад пів сотні памʼятників, які мають бути демонтовані до кінця 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ