Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівському університеті відкрили надсучасну ІоТ-лабораторію

Сьогодні, 6 жовтня, у Львівському університеті ім. Івана Франка офіційно відкрили надсучасну ІоТ-лабораторію для студентів.
Фото: фейсбук Андрія Москаленка

Про це написав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

В університеті розповіли, що лабораторія “ІоТ Простір” ввійшла до складу катедри радіофізики і комп’ютерних технологій факультету електроніки та комп’ютерних технологій, а її координатором є завкатедри, доктор фізико-математичних наук Іван Карбовник.

"Інтернет речей (англ. Internet of Things, IoT) – це мережа взаємопов’язаних пристроїв із вбудованими давачами та актуаторами, що може передавати дані та керуватися з довільної точки на планеті. Лабораторія “ІоТ Простір” обладнана комп’ютерами Mac нового покоління та платами розробки для проєктування ІоТ рішень. Разом з тим, у студентів буде інженерне робоче місце для монтажу електроніки та 3D-принтер для створення дизайну корпусів пристроїв.

Ресурси нової лабораторії допоможуть студентам створювати власні проєкти та пройти весь шлях розробки від програмування “заліза” до створення мобільного додатку для взаємодії з цим “залізом” та завантаження додатку в Apple Store",  пояснювали в ЛНУ. 

Компанія Indeema Software та компанія Vakoms спеціалізуються на проєктах із застосуванням технології Інтернету Речей, тому активно підтримують молодих фахівців, які вивчають світ IoT, оскільки кількість IoT пристроїв, і кількість підключених об’єктів зростатиме в геометричній прогресії протягом наступних кількох років. Безумовно, потреба в ІoТ спеціалістах цього напрямку буде лише зростати.

До слова, нову лабораторію Інтернету Речей для студентів Львівського національного університету відкрили завдяки сприянню ІТ-компаній Indeema Software та Vakoms. Компанії активно підтримують студентів технічних напрямків, зокрема надають безоплатне навчання у межах PLLUG Tech School. Розташування лабораторії – вул. Генерала М. Тарнавського, 107, поверх 3.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ