Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському ветеринарному університеті конкурс – 60 осіб на місце

Цьогорічна вступна кампанія до Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького стала рекордною за кількістю поданих заяв за останні роки. На окремі спеціальності конкурс становить 60 осіб на одне бюджетне місце, повідомили у прес-службі університету.

Як зау4важили у прес-службі на 110 бюджетних місць напряму «Ветеринарна медицина» подано 183 заяви із пріоритетом «1». Ще 56 осіб може потрапити на навчання на платній основі. А усього бажання стати ветеринаром висловило 700 осіб. Чи не вперше в історії університету бажаючих оволодіти престижною професією ветеринарного лікаря є більше, а ніж ліцензований обсяг прийому.

43 особи на одне місце денної форми навчання цьогоріч становить конкурс на напрям «Біотехнологія». Але держава виділила лише 10 бюджетних місць на цю спеціальність. Подано 12 заяв з т.зв. першим пріоритетом. Ще 15 осіб може навчатися тут на контрактній основі. За ці місця можуть поборотись 62 абітурієнти з пріоритетом «2».

«Зашкалює» конкурс і на напрям «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування»: 10,22 абітурієнти. На 18 бюджетних місць вже подано 26 заяв із пріоритетом «1». Ще 28 осіб може навчатись на еколога на контрактній основі. На ці місця можуть пробувати потрапити 54 абітурієнти, що обрали цей напрямок другим та третім пріоритетом.

Стати менеджером за бюджетні кошти у ЛНУВМ та БТ імені С.З. Ґжицького ще складніше: держава виділила лише п’ять бюджетних місць. Із пріоритетом «1» на них претендує 14 абітурієнтів. А на навчання за напрямом «Маркетинг» конкурс на бюджет взагалі побив усі рекорди: 62,5 на місце!

Бажання вивчати в університеті водні біоресурси та аквакультуру висловило 155 абітурієнтів. Але тут обсяг державного замовлення становить лише 10 місць. На них вже подано 15 заяв із пріоритетом «1». Ліцензований обсяг прийому на цей напрямок становить 42 особи.

Станом на 30 липня до Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького подано 3 110 заяв абітурієнтів.

31 липня – останній день подачі заяв на навчання у ВНЗ.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ