Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

У Львівському військовому госпіталі обладнали реабілітаційний басейн

У відділенні відновлюваного лікування клініки нейрохірургії та неврології Військово-медичного клінічного центру Західного регіону відкрито спеціальний басейн з підводним витягом хребта для реабілітації учасників АТО, повідомили у компанії SoftServe.

Басейн відремонтували та обладнали за кошти Благодійного фонду «Відкриті очі» компанії SoftServe. Він став першим таким спеціалізованим закладом на території Західної України.

На думку Тараса Вервеги – голови Благодійного фонду – рішення про ремонт та обладнання сучасного кабінету водного витягу хребта було прийнято своєчасно, а, в перспективі, на тлі проведення антитерористичної операції на Сході країни задовольнить потребу в спеціалізованій допомозі нашим військовим. Цей кабінет слугуватиме продовженню життя та зміцненню здоров’я тих, хто повернувся з фронту. На місці старих нефункціональних ванн, фактично з руїни збудовано спеціальний басейн з відповідним обладнанням та супутніми невід’ємними елементами сучасного кабінету водної реабілітації. Загальна вартість ремонту становить майже 2 мільйони гривень.

За словами завідувача відділення відновлювального лікування Ростислава Данилкова, фізичні вправи у воді рекомендовані людям із захворюваннями і травмами опорно-рухового апарату, особливо після зняття іммобілізації, при порушеннях постави, атрофіях м'язів. Реабілітаційні заняття у воді для осіб з ураженнями центральної нервової системи необхідні для відновлення як цілого організму, так і для тренування навиків самообслуговування та незалежного способу життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ