Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському ярмарку смаку беруть участь понад 50 виробників зі всієї України

Сьогодні, 7 травня, на подвір’ї комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський палац мистецтв» відбувається Львівський ярмарок смаку. Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної ради.
Фото: ЛОР

Захід знайомить львів’ян і гостей міста з виробниками та переробниками сертифікованої органічної продукції з різних куточків України: Львівщини, Волині, Житомирщини, Тернопільщини та Київщини.

Відвідав ярмарок заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. Від імені Львівської обласної ради він подякував за стійкість і наполегливість кожному крафтяру.

«Малі підприємці під час війни показали себе справжніми патріотами, які докладають надзусиль, щоб продовжувати і розвивати свою справу. Ми розуміємо це.

Тому Львівщина – єдина область в Україні, яка передбачила в обласній програмі фінансову підтримку для виробників органічних продуктів. Загалом цьогоріч сума обласної програми підтримки і розвитку аграріїв області – 34 мільйони гривень.

Такі ярмарки, який сьогодні організував департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА спільно з партнерами, дуже потрібні для кооперації, спілкування, а також для зустрічі виробників з клієнтами.

Бажаю вам гарних відкриттів та смачного!

А підприємцям – процвітання і постійних поціновувачів та покупців», - підкреслив Юрій Холод.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький акцентував, що Львівщина є одним з лідерів як в кількості створення нових малих, середніх та крафтових виробників харчової продукції, так і в отриманні грантів від держави.

«Ми впевнені, що це тільки початок, та з кожним роком кількість буде зростати. Дуже важливо, що завдяки таким подіям як Львівський ярмарок смаку, є можливість донести до споживача інформацію про цю продукцію, продемонструвати її якісні характеристики», - сказав Тарас Висоцький.

Як наголосила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман, через повномасштабну війну галузь органічного виробництва отримала безліч нових викликів, одним з яких стала неможливість експорту товару.

«Аби підтримати малих та середніх українських органічних виробників, у Львові ми проводимо ярмарок смаку.

Свою продукцію представляють понад 50 виробників зі всієї України, в тому числі представники релокованого фермерського бізнесу, які почали працювати на Львівщині через російську агресію», - розповіла Тетяна Гетьман.

Львів’яни та гості міста можуть дізнатися більше про сертифіковані органічні продукти, скуштувати крафтову продукцію: мед, чай, соки, сири, хлібобулочні вироби, молочні продукти, пастилу, крупи, олію, джеми, м’ясні вироби. А також взяти участь у відкритих майстер-класах, дегустаціях та вікторинах.

Учасники ярмарку спілкуються з відвідувачами, розказують про себе, про свою продукцію та про те, як їм вдається розвивати бізнес на Львівщині.

Організатори заходу: Львівська ОВА, громадська організація «Екотерра», спільнота поціновувачів сиру ProCheese.

Захід відбувається під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України, за підтримки швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Триватиме ярмарок до 19:00 год.. неділі, 7 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ