Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові 13-річній дівчинці видалили чималу пухлину у грудній клітині

Хірурги Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру спільно з кардіохірургом Львівської обласної клінічної лікарні Дмитром Бешлеєм видалили 13-річній дівчинці пухлину у грудній клітці великих розмірів, яка різко прогресувала і спричиняла дитині проблеми із диханням та кровообігом.
фото - пресслужба ЗУСДМЦ

Про це інформує Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА.

«А все почалось з легкого покашлювання» - розповіла мама пацієнтки. 

Лікарі виконали надскладну операцію із видалення тератоми (пухлини) переднього середостіння, яка створювала дитині проблеми із диханням. 

«Дитина потрапила до нас в той момент, коли вона вже мала утруднення дихання, потребувала кисневої підтримки і стан дівчинки погіршувався, оскільки пухлина збільшувалась дуже швидко. Щоб визначити, яка саме це пухлина, була проведена біопсія та її гістологічне дослідження. Отримавши результати пересвідчились, що пухлина доброякісна, і тоді провели операцію з її видалення. Операція тривала близько 4 годин. Це доволі рідкісне захворювання, і може діагностуватись в різному віці. Минулого року ми провели схожі операції 3-м пацієнтам з таким діагнозом, а в цьому році це перший такий випадок з видалення тератоми у грудній клітці» - розповідає Богдан Романишин, завідувач відділення дитячої хірургії ЗУСДМЦ. 

«Все почалось наприкінці минулого року, в грудні. Дитина прийшла додому і стала підкашлювати, потім з’явилась задишка. Одного дня вона не дійшла до школи, адже стало важко дихати. Місцевий педіатр виписала медикаменти для лікування кашлю. Проте кашель не проходив, а задишка зростала. Так ми лікували кашель 2 тижні» - пригадує мама пацієнтки Галина.

З січня дівчинка потрапила до ЗУСДМЦ, де їй провели повне обстеження та призначили операцію. 

«Коли почались признаки задухи, ми побачили набряк на шиї, який з’явився після того, як пухлина стала тиснути на серце та судини. А до того, ніяких симптомів» - додала мама дівчинки. 

Сьогодні ж мама переконана, і радить усім батькам, якщо кашель не минає, зробити детальне обстеження, щоб не було пізно. 

Дівчинка вже одужала, почувається добре, каже, що вже може все їсти, і поспішає до братика та сестрички, за якими дуже заскучила, і мріє надувати кульки для свята, а не для покращення здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ