Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові 5-та міська лікарня закупила обладнання на майже 20 млн грн

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/5
У львівських лікарнях побільшало сучасного медичного обладнання. Завдяки фінансуванню низки пакетів допомог від Національної служби здоров’я України, 5-та міська клінічна лікарня змогла закупити нове обладнання на майже 20 млн грн.

Йдеться про цифровий рентген-апарат, мамограф, УЗД-апарати й інше діагностичне обладнання. Водночас ще понад 19 млн грн цього року у лікарню інвестують з бюджету розвитку Львівської територіальної громади: за ці кошти проведуть ремонти і закуплять стійку для хірургії.

ʺЛікарня змогла заключити угоди з НСЗУ на всі пріоритетні послуги по онкопревенції – езофагоскопія, колоноскопія, бронхоскопія, цистоскопія, гістероскопія, мамографія, а також підписати пакет лікування пацієнтів із COVID 19. Також ще є пакет стоматологічної допомоги.

Цього обладнання тут не було, попередні апарати були ще з 80-60 років, і загалом тут стояли флюорографи, які вже не використовують у світі. Тим більше пацієнтів з ковідними пневмоніями обстежують тільки на цифровому рентгені. Тому це обладнання було вкрай необхідне сьогодні. Також це обладнання допоможе вчасно виявити онкозахворювання на ранніх стадіях і вчасно надати медичну допомогуʺ, - зазначив у коментарі Андрій Миськів, генеральний директор 5-ї міської клінічної лікарні Львова.

Окрім того, упродовж 2021 року за кошти бюджету розвитку львівської МТГ планують придбати для лікарні лапараскопічну стійку для хірургії, вартістю 2,5 млн грн. Ще близько 17 млн грн планують скерувати на капітальні ремонти. Зокрема, 2,1 млн грн – для ремонту приміщення під реабілітаційне відділення для дітей (раннє втручання), і це дасть змогу у 2022 році підписати ще один пакет з Національною службою здоров’я України.

ʺНа потреби медицини тільки з бюджету розвитку виділено близько 300 млн грн, ще близько 160 млн грн передбачено у загальному фонді. Це в десятки разів більше, ніж у попередні роки. Сьогодні медицина має можливість заробляти саме з державного бюджету через контракти з Національною службою здоров’я України. За минулий рік тільки наші лікарні, без поліклінік, заробили понад мільярд гривень. Тому дійсно реформи потрібні, ми розуміємо, що без коштів не буде ні ліфта, ні рентгену, ні чогось іншого вкрай необхідного. Час реформи настав, її дуже добре треба продумати та зреалізуватиʺ, - зазначив Валерій Веремчук, голова медичної депутатської комісії ЛМР.

До слова, 5-та міська клінічна лікарня Львова розрахована на 350 ліжок. Щороку в лікарні лікується до 15 тисяч пацієнтів. Торік (у період карантину) тут пролікували близько 8 тисяч хворих.

Нагадаємо, упродовж 2021 року для медичних закладів міста за кошти бюджету розвитку львівської громади планують закупити низку надсучасного обладнання, яке вкрай необхідне для надання якісної медичної допомоги. Загалом на капітальні ремонти й реконструкції у медичних закладах, придбання обладнання й лізингові платежі, упродовж 2021 року з бюджету розвитку скерують майже 259 млн грн.

Зокрема, за ці кошти планують придбати рентген-обладнання, апарати ШВЛ, УЗД та ІФА, мамограф, нейроонкологічне, лапароскопічне та відеоендоскопічне обладнання, обладнання для центру кохлеарної імплантації, центру паліативної та хоспісної допомоги, облаштувати ангіографічну операційну та кабінети під КТ та МРТ, створити амбулаторії сімейної медицини, замінити та відремонтувати ліфти, фасади, гідроізоляції тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ