Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові бійці нагадали про забуті котли – Ізварино, Зеленопілля, Луганський аеропорт

Сьогодні, 14 серпня, у Львові десантники з ГО "Союз Ветеранів Десанту" і ветерани-бійці 72-ї білоцерківської бригади провели на площі Ринок фотовиставку "Забуті трагедії". Також до виставки долучилися бійці 24-ї бригади, які були в Зеленопіллі. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як зазначив голова ГО «Союз Ветеранів десанту» Сергій Сень, ідея проведення виставки з’явилася після спілкування з бійцями 72-ї бригади.

«У 2014 році був дуже драматичний виток російсько-української війни. Збройні сили провели велику кількість успішних операцій по звільненню територій. Однак, влітку сталося одночасно дві трагедії про які зараз не згадують. Перший котел на кордоні в який потрапила 72-га, 24-та, 79-та бригади. В цей час наші десантники з 80-ї бригади тримали оборону Луганського аеропорту. Нам важливо, щоб люди пам’ятали не лише про ті котли, про які багато говорили, але й про ті, про які не прийнято говорити», - сказав Сергій Сень.

Спеціально для проведення виставки з Білої Церкви приїхали бійці 72-ї бригади, які пережили найдраматичніші моменти 2014 року – 28 днів оточення в Ізварино на кордоні з Росією.

"Через те, що люди стали дуже швидко забувати, ми і вирішили провести виставку. Багато людей досі не знає, що відбувалося у 2014 році на початку війни. І тоді, і зараз не було прийнято про це говорити. Тому, ми хочемо нагадати людям, що війна триває", - сказав один із організаторів виставки Олександр.

Перед виходом з оточення бійцям вдалося зберегти електронний носій з фото. Саме ці фото, які розповідають історію тих, хто першими вступив у бій з російськими окупантами, і були показані львів’янам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ