Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Львові будинок для бійців АТО потребує ще 7 млн грн

У Львові на вул. Під Голоском триває будівництво першого багатоквартирного будинку для бійців АТО. Наразі будівництво завершено на 80%. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив директор ЛКП «Рембуд» Віктор Писаренко.
Фото: Ярослав Сиваківський, Львівський портал.

За його словами, будинок вже збудований, остеклений. Наразі ведуться роботи з утеплення фасаду будинку та облаштування міжквартирних перегородок.

«Якщо дозволять погодні умови, то зовнішні штукатурні роботи та оздоблювальні роботи завершаться до кінця березня. Нам потрібно, щоб погода цьому сприяла, адже інакше оздоблення буде осипатись і нам вкажуть на неякісну роботу», - сказав Писаренко.

Він наголосив, що проблем з виділенням коштів на сьогодні немає.

«Виникли певні труднощі з електрозабезпеченням , але вони легко вирішуються», - сказав Писаренко.

Щодо будівництва другої черги будинку для учасників АТО та їхніх сімей він наголосив, що наразі у мерії розглядають варіант створення кооперативу з числа учасників АТО.

Також існує вірогідність можливості часткової компенсації з державного бюджету коштів, які будуть використані кооперативом на будівництво будинку.

Як стало відомо Гал-інфо учора, 23 січня, на місце будівництва виїздила міжфракційна група з питань учасників АТО у Львівській міській раді.

Як розповів голова міжфракційної групи з питань учасників АТО у Львівській міській раді, депутат Віталій Свінціцький, депутатів ознайомили з процесом будівництва та з проблемами з якими вони зіштовхуються.

Він наголосив, що роботи з будівництва будинку виконані на 80%. Натомість роботи по облаштуванню мереж (газ, світло, водопостачання, каналізування) виконані на 100%.

«Загалом я задоволений якістю виконання робіт. Видно, що виконавці роблять це старанно», - сказав він.

За його словами, у замовника виникають певні проблеми з роботами, які не передбачені у проекті.

«Ці роботи потрібно виконати, адже без них будинок просто неможливо здавати в експлуатацію. Свого часу роботи з будівництва будинку намагалися мінімізувати, тобто зробити проект дешевшим виключивши ряд робіт. Йдеться про передбачення електроживлення котлів, немає паспорту упорядкування квартир, упорядкування сходових кліток. Загалом потрібно передбачати 7 млн грн. для завершення будинку. Зараз проект зі змінами проходить експертизу», - сказав Віталій Свінціцький.

Він також додав, що наразі є проблеми з облаштування під'їзної дороги та з будівництвом другої черги будинку.

«Будівельники та замовник також нам вказав на потребу розпочати другу чергу будівництва, адже другий будинок буде на одній платформі з фундаментом першого і стіна першого будинку буде дотичною до другого. Окрім того розташування зовнішніх мереж передбачає будівництво другої черги. Я буду наполягати на тому, щоб тих 22 млн грн., які наприкінці минулого року були зняті з ЛКП «Львівспецкомунтранс» були скеровані на другу чергу будівництва», - сказав Віталій Свінціцький.

Він наголосив, що затягування будівництва другого будинку для бійців призведе в подальшому до пошкоджень першого будинку.

«Ці будинки є взаємопов’язаними. Окрім того будівельні роботи будуть лише дорожчати. Варто також зважати, що на території вже є будівельна техніка», - сказав голова міжфракційної групи.

Віталій Свінціцький вважає, що не варто заради піару поспішати з видачею ордерів на квартири в цьому будинку, адже роботи мають бути виконані дуже якісно.

«Я би просив міську владу не поспішати із видачею ордерів, а довести роботи до логічного і якісного завершення. Зокрема підвести до будинку і підсвітити дорогу, облаштувати територію, підготувати квартири і лише тоді вселяти сім’ї. Це все потрібно зробити, щоб потім не червоніти перед нашими Героями та їхніми родинами. Нехай навіть ціною порушення обіцянок, які давала влада Львова, але щоб нікому не було соромно за якість робіт, а сім’ї поселялися в комфортне житло», - наголосив Віталій Свінціцький.

Він також наголосив, що з приводу виділення додаткових коштів він, як голова міжфракційної групи, звертався до бюджетної комісії та до голів фракцій у Львівській міській раді. Начебто вони розуміють таку потребу і погодилися виділити необхідні кошти.

Нагадаємо, що влада Львова обіцяла завершити будівництво першого будинку для бійців АТО до кінця 2016 року.

Додамо, що будинок матиме три під’їзди. Кожна з 53 квартир буде двокімнатна із середньою площею 67 кв м. Однак, обіцяної підземної стоянки на 120 автомобілів не буде. Паркомісця будуть біля будинку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ