Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У Львові демонтували пожежний гідрант - заважав ресторану?

Нещодавно в соцмережах активно обговорювали питання пожежного гідранта, який комунальники встановили посеред вулиці.

Гідрант було встановлено на одній з центральних вулиць Львова - вулиці Грушевського. Він викликав багато обговорень в соцмережах, стосовно розташування посередині пішохідного хідника.

Фото: "Високий замок".

Як зазначив в ефірі “Українського радіо Львів” директор ЛКП “Львівводоканал” Дмитро Ванькович, у Львові встановлять ще кілька десятків вертикальних гідрантів. Такі пристрої суттєво полегшують роботу рятувальників під час гасіння пожеж.

“Це кілька десятків із понад двох тисяч гідрантів у місті. Ми узгоджуємо з міською владою місця, де є найбільша потреба в таких гідрантах і де це створює найменше проблем”, — повідомляв Дмитро Ванькович.

В Державній службі України з надзвичайних ситуацій розповіли що такі наземні гідранти – це типова європейська практика, яка спрощує роботу рятувальникам та робить гасіння пожеж більш оперативними.

Невдовзі гідрант було демонтовано. Як повідомив речник ДСНС Віталій Туровцев в коментарі Еспресо.Захід, він не має інформації, чому так сталося.

"Ми не є власниками водомереж, ми лише їх користувачі, як і всі інші мешканці Львова. Для рятувальників зручніше, коли є наземні гідранти. Тому я вважаю, при можливості, було б правильніше, коли наземний гідрант для зручності пішоходів можна змістити праворуч чи ліворуч, а не повертати підземний", - зазначав Віталій Туровцев.

Він також розповів про переваги надземних гідрантів перед підземними.

"Приїхали автомобілем, одразу приєднали рукав і отримали воду. Щодо підземних, наприклад, коли зима, потрібно ще його знайти й відкопати від снігу, потім відкрити люк, поставити наземну колонку, закрутити й підняти рукав. Це все – дорогоцінний час. Також бувають випадки, коли на кришках підземних гідрантів запаркований транспорт. Тоді потрібно або шукати власника цього транспорту, щоб звільнив місце, або шукати інший гідрант. До того ж підземні гідранти частіше ламаються, бо розміщені під землею", – прокоментував Віталій Туровцев і додав, що в ідеалі для рятувальників було б добре, якби всі гідранти були наземного зразка.

Однак, як стало відомо Гал-інфо, надземний пожежний гідрант на вулиці Грушевсього у Львові не просто демонтували та повернули на його місце підземну комунікацію. На даному місці розмістили конструкцію літнього майданчика ресторану, який розташований в будинку поруч. При тому конструкція практично перекрила комфортний доступ до пожежного гідранта чим унеможливила швидке реагування у випадку надзвичайної ситуації.

Питання скільки ще пожежних гідрантів у Львові заблоковано літніми майданчиками наразі відкрите. Однак такі питання не викликають обурення львів'ян в соцмережах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ