Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові для усіх бібліотек запровадять єдиний читацький квиток

Сьогодні, 7 червня, під час засідання сесії Львівської міської ради затвердили Програму реалізації проекту «Електронна бібліотека». "За" проголосувало 44 депутати, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Програма передбачає створення єдиної електронної системи та  єдиного читацького квитка для всіх бібліотек міста Львова.

Як сказано у пояснювальній записці, у 2015 році м. Львів здобуло титул «Місто літератури» у мережі творчих міст ЮНЕСКО у зв’язку з чим у Львові почалась активна модернізація бібліотек та популяризація читання серед дітей та дорослих. 

Створення єдиної електронної системи та  єдиного читацького квитка для всіх бібліотек міста Львова стане вагомим внеском у розвиток сучасної бібліотечної системи, забезпечення комфортних умов для функціонування бібліотек в усіх районах Львова та прилеглих територіях, а також для забезпечення культурних потреб мешканців.

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів, передбачених у міському бюджеті м. Львова на поточний бюджетний період за кодами економічної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів за загальним фондом, та за рахунок коштів спеціального фонду міського бюджету м. Львова. 

Єдина система об'єднає усі бібіліотеки міста. Передбачають тісну співпрацю з УКУ та налагодження співпраці з Львівським національним університетемо ім. Івана Франка. Чиновники сподіваються, що до програми приєднається і бібліотека ім. Стефаника.

Також зареєстровані читачі матимуть доступ до закордонних бібліотек.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ