Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

У Львові експонують малюнки дітей-свідків Другої світової та російсько-української воєн

У вівторок, 25 жовтня, у Львові відкрили виставку «Мамо, я не хочу війни!» у межах польсько-українського проєкту «1939-45 Польща/2022 Україна».
Фото: фейсбук ЛОР

Як повідомляють у Львівській обласній раді, на виставці представлені малюнки польських дітей, намальовані у 1946 році, та роботи малих українців, зроблені у 2022 році після повномасштабного вторгнення росії в Україну. У цих змістовних роботах, попри 76-річний часовий інтервал, однакове зображення жахів війни, побачених очима дитини.

Як повідомила Генеральна консулка Республіки Польща в м. Львові Еліза Дзвонкєвіч, виставка вже експонувалася з великим успіхом в Афінах, Берліні, Бухаресті, Вільнюсі, Ісламабаді, Канберрі, Мехіко, Нью-Йорку, Парижі, Таллінні й інших містах світу.

«Це дуже зворушлива виставка, бо вона показує дитячий погляд на війну. Війна для дитини означає одне й те ж, незалежно від того, коли вона відбувається. Помічаємо, що з часом відчуття малечі не змінюються, тому вона малює у різні роки одне й те саме – танки, ракети, літаки», - розповіла Еліза Дзвонкєвіч.

Заступниця керуючого справами Львівської обласної ради Мирослава Туркало у вітальному слові подякувала Генеральному консульству Республіки Польща у Львові за презентацію виставки у нашому місті.

«Ми були переконані, що в XXI столітті війна не повториться. Не думали, що малюнки 1946 року можуть бути такими схожими на малюнки 2022-го…Виставка – це і пам'ять про дітей, які загинули через збройну агресію рф, це біль за дітей в окупації й депортованих в росію», - зауважила вона.

Зазначимо, виставку можна переглянути біля головного корпусу Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького (вул. Пекарська, 69). Експозиція триватиме до 8 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ