Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові хакера, що організував незаконний канал зв’язку, оштрафували на 13,6 тис. грн

Набув чинності вирок Франківського районного суду м. Львова за кримінальною справою, порушеною СБУ стосовно системного адміністратора одного з львівських операторів телекомунікаційних послуг, який налагодив функціонування незаконного каналу міжнародного телефонного зв’язку, повідомила прес-служба УСБУ у Львівській області.

У 2009 році інженер несанкціоновано змінив параметри конфігурації телефонно-комунікаційного обладнання інтернет-провайдера, що дозволило представляти перед національним оператором зв’язку власний вхідний міжнародний телефонний трафік як міжміський і забезпечувало з’єднання абонентам країн Західної Європи з абонентами в Україні в автоматичному режимі.

Вироком суду зловмисника визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, систем та комп’ютерних мереж) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 13 600 грн. з позбавленням права займати посади, пов’язані з обслуговуванням та роботою на електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматичних системах, комп’ютерних мережах чи мережах електрозв’язку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ