Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові хірурги прооперували дитину з рідкісним зрощенням кісток

Львівські лікарі допомогли 4-річному хлопчику з рідкісною вадою опорно-рухового апарату – зрощення кісток передпліччя. Спеціалісти провели унікальну ортопедичну операцію та повернули дитині можливість жити більш самостійним життям.

Від народження 4-річний Артем із Запорізької області не міг повертати руки долонями догори. Йому було складно гратися з ровесниками. Більше того, навіть їсти в звичний спосіб хлопчик не міг: через зрощені кістки йому було складно підняти до рота їжу.

Радіоульнарний синостоз – вроджена вада, при якій під час внутрішньоутробного розвитку зростаються ліктеві та променеві кістки передпліччя. Такі вади в дітей важливо оперувати в ранньому віці.

Через небезпеку постійних ракетних обстрілів лікувати дитину в Запоріжжі батьки не наважувались. По допомогу сім’я звернулася до спеціалістів львівської дитячої лікарні святого Миколая.

Як повідомляють в ЛМР, лікарі ортопедо-травматологічного відділення вдалися до малоінвазивного втручання без використання металевих пластин, що фіксують кістки. Завідувачка відділення Галина Гачкевич і ортопед-травматолог Мар’ян Орач виконали деротаційну остеотомію спочатку на одній, а згодом і на другій руці. Простіше кажучи, спеціалісти перетяли зрощені кістки кожної кінцівки почергово та зафіксували їх у правильному положенні, наклавши гіпсові пов’язки.

Минуло шість тижнів. Лиш тепер лікарі зняли пов’язки та оглянули оперовані ділянки. Результатом – задоволені. Нині Артемчик може вільно гратися іграшками. Дитина вже правильно тримає столові прибори та без додаткових зусиль може самостійно з’їсти цукерку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ