Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові хірургиня зі США прооперувала 20-річну киянку з вродженою вадою обличчя

Американська хірургиня українського походження Оксана Джексон разом зі своєю командою та львівськими лікарями прооперувала 20-річну киянку. Медики виконали дівчині останнє, уже сьоме втручання, і остаточно скоригували дефект. Про це інформує ЛМР.
Фото: Лікарня святого Миколая

20-річна киянка Ніна народилася із розщілиною верхньої губи та мʼякого і твердого піднебіння. Через це їй було важко їсти та ковтати. Вперше лікарі взялися виправляти вроджену ваду, коли Ніні було лише 6 місяців. Потім ще кілька втручань, які трохи полегшили фізичний стан дитини.

До 19 років дівчина майже не могла дихати носом, тож хірургічні втручання продовжились. І ось, коли Ніні виповнилось 20 років, вона приїхала до Львова, аби позбутися слідів вродженої вади.

Остаточно скоригувати дефект на обличчі дівчини взялася місія американських лікарів, які вже вдруге приїхали США до Львова, у дитячу лікарню святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова. Попри те, що Ніна вже повнолітня, а іноземці приїхали оперувати маленьких пацієнтів, вони не відмовили у допомозі і цій дівчині.

«Я чекала на цю операцію понад рік. Це вже має бути завершальна пластика, що закриє дефекти, яких я соромилась. Нарешті зможу завершити те, до чого ми йшли з мамою 20 років. І будуватиму своє життя щасливою людиною без обмежень», - сказала Ніна емоціями перед операцією.

Під час уже сьомого хірургічного втручання американсько-українська команда медиків виконала повторну пластику губи та носа, аби забрати шрам від попередніх операцій.

Дівчина добре перенесла втручання, в неї чудовий настрій і результатом Ніна більш ніж задоволена. Вже на наступний день вона з мамою поїхали додому.

Зазначимо, за статистикою Всесвітньої організації охорони здоровʼя, у світі на кожні 750 немовлят – 1 дитина народжується з розщілиною губи та піднебіння. Вада супроводжується супутніми захворюваннями та призводить до проблем із харчуванням, диханням, мовленням та слухом. Аби скоригувати вроджену патологію, лікарі розписують хірургічний план на роки вперед.

Нагадаємо, у Львові впродовж п’яти днів перебувала команда лікарів зі США на чолі з відомою хірургинею Оксаною Джексон, які допомагали українським дітям із вродженими та набутими вадами обличчя. За цей час у дитячій лікарні святого Миколая медики провели 50 консультацій та 20 складних операцій.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ