Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові хочуть забудувати ще один сквер

Проект забудови скверу на Кульчицької 18.
Проект забудови скверу на Кульчицької 18.
Проект забудови скверу на Кульчицької 18.
Проект забудови скверу на Кульчицької 18.
Проект забудови скверу на Кульчицької 18.
Проект забудови скверу на Кульчицької 18.
1/3
У Львові хочуть забудувати сквер на Кульчицької 18. Проект будівництва опублікували на Facebook сторінці "Спортивний комплекс на Кульчицької".

Як зазначає забудовник, спортивно-оздоровчий комплекс на Кульчицької передбачає:

  • олімпійський басейн 25х50 м.
  • великий тренажерний зал (3250 кв. м.).
  • два відкритих майданчики - окремо для футболу та баскетболу.
  • універсальні спортивні зали для мініфутболу, баскетболу та волейболу.
  • окрема зала з твердим покриттям для заняття танцями.
  • для відвідувачів передбачені місця для відпочинку і паркінги - відкритий та підземний.
  • також будуть місця харчування та можливість зупинитись у спортивно-оздоровчому комплексі на тривалий час.

Натомість, варто зазначити, що дана ділянка за ініціативи мешканців, підтриманої Львівською міською радою, отримала статус СКВЕРУ і не передбачає можливості забудови в ньому.

В 2007 році ТОВ "Спортивний клуб «Сокіл" отримала першу Ухвалу міської ради, якою надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,18 га на вул.О.Кульчицької, 18 в оренду терміном на 10 років для будівництва та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу з готелем, закладом громадського харчування і офісними приміщеннями з підземними автостоянками за рахунок земель житлової та громадської забудови.

Протягом 3 місяців дане ТОВ мало подати проект на затвердження ради, але зробило це за 3 роки. Відповідно, це питання не виносилось на розгляд ЛМР і лише через суд «Сокіл» зобов‘язав раду розглянути це його.

На виконання рішення суду 16.12.2016 року Львівська міська рада розглядала це питання і воно набрало лише 4 голоси із 33 необхідних.

У липні 2017 року представники «Соколу» ініціювали зустріч з мешканцями, на якому переконували, в доцільності будівництва на даній території готелю-ресторану-спортивного клубу... Зустріч тоді закінчилась скандалом і категоричним запереченням мешканців.

У серпні 2018 року було проведено громадські слухання, на яких майже 200 мешканців висловились "категорично проти будь якого будівництва на території громадського простору на Кульчицькій, 18".

У 2018 році з ініціативи понад 600 місцевих мешканців, яку підтримала Львівська міська рада, розпочато процедуру надання земельній ділянці статусу СКВЕРУ. Станом на сьогодні ділянка включена в перелік скверів Залізничного району.

Та це не зупиняє забудовника, який в судовому порядку ініціював скасування МІСЦЕВОЇ ІНІЦІАТИВИ "Про надання статус скверу громадському простору на Кульчицької, 18". І вже анонсує будівництво.

Наступне судове засідання 11 вересня о 14:30 на Саксаганського, 13.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ