Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові єдине велике бомбосховище в лікарні швидкої допомоги потребує ремонту

Постійна депутатська комісія охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міськрада сьогодні, 15 лютого, розглянула питання виділення коштів на ремонт великого бомбосховища, облаштованого в лікарні швидкої допомоги за адресою вул. Миколайчука, 9. Про це інформує кореспондент Гал-інфо.

Як повідомила начальниця управління охорони здоров'я ЛМР Леся Кобецька, в лікувальних закладах Львова є 40 укриттів і лише одне сховище. Вона зазначила, що відбулася перевірка великого бомбосховища в лікарні швидкої допомоги і з'ясувалося, що воно потребує нагального ремонту.

Велике сховище було запроєктоване від моменту будівництва лікарні. Воно може вмістити  200 важких пацієнтів та 1200 осіб медичного персоналу. Проєктанти передбачили у сховищі операційну, лампи та водовідведення. Однак у підвалі давно не робили жодних ремонтів, тому є серйозна потреба в оновленні гідроізоляції та електромереж.

На ці потреби необхідно виділити 21,5 млн грн.

Під час обговорення депутати дійшли висновку, що цієї суми коштів може бути недостатньо. Тому із остаточною цифрою визначатимуться в сесійній залі.

Також члени комісії запропонували звернутися до Львівської ОДА, аби домовитись про співфінансування ремонтних робіт, адже це бомбосховище є стратегічно важливим для міста та області об'єктом.

Як зазначив голова комісії Валерій Веремчук, необхідно також обстежити й інші укриття в лікувальних закладах Львова, аби оцінити їхній стан та привести їх до належного вигляду.

Також комісія підтримала питання щодо виділення коштів на закупівлю 6 потужних дизельних генераторів для потреб 1-го ТМО. Остаточно із сумою на ці потреби також визначатимуться на сесії.

Ці питання винесуть на сесію Львівської міської ради у четвер, 17 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ