Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові КВУ розпочав проект «Захисти своє право»

19 січня у Львові Львівська обласна громадська організація «Комітет виборців України» презентувала новий проект «Захисти своє право! Кампанія по захисту прав громадян з обмеженим доступом до правосуддя». Про це повідомила прес-служба організації.

У межах проекту передбачено надання безкоштовної правової допомоги мешканцям Львівщини фахівцями громадської приймальні «Твоє право», а також через інформаційно-консультаційний веб-ресурс для громадян «Захисти своє право!» http://www.administr-law.org.ua.

Голова Правління ЛОГО «Комітет виборців України» Роман Кошовий зазначив: «На жаль, громадяни не можуть на рівних виступати у відносинах з органами державної влади та місцевого самоврядування. Вони виступають у ролі «прохача», і не отримавши належної їм допомоги, часто почувають себе зайвими або взагалі зневіреними у владі». Щоб «вирівняти» ці відносини, у державі створено адміністративні суди. А тому, якщо Ви вважаєте, що чиновник порушив Ваші права, а саме:

- не в повному обсязі надаються або не призначають пільг або соціальних виплат (в тому числі пенсії, субсидії);

- не надають належних Вам довідок (наприклад, у ЖЕКу);

- не можете врегулювати земельні питання;

- не надають інформації за Вашими письмовими зверненнями;

- Ви не погоджуєтесь із накладенням на Вас штрафу (наприклад, працівниками ДАІ, органами місцевого саморядування) тощо

звертайтесь у громадську приймальню «Твоє право», що працює за адресою: м. Львів, вул. Лисенка, буд. 38 (вхід з вул. Садовського)у понеділок, середу та четвер з 12:00 до 18:00.

Телефон для довідок: (032) 243-94-09 (032) 243-94-09

Новини проекту, цікаву інформацію про систему адміністративного судочинства, а також «он-лайн» консультації можна отримати на сторінці інформаційно-консультаційного веб-ресурсу для громадян «Захисти своє право!»

http://www.administr-law.org.ua

Комітет виборців України здійснює цей проект у Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Рівненській, Сумській, Харківській, Херсонській та Черкаській областях за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні в рамках проекту «Захисти своє право! Кампанія по захисту прав громадян з обмеженим доступом до правосуддя» (http://www.administr-law.org.ua), з метою сприяння доступу найбільш незахищених громадян до правосуддя використовуючи інститут адміністративного судочинства.

Інформаційна довідка щодо досвіду КВУ у правозахисній діяльності:

2001-2002 рр - виїзні громадські приймальні для малозабезпечених громадян з віддалених від індустріальних центрів міст, містечок, селищ та сіл адаптуватись до нових реалій та законодавства України, що дозволило запобігти зловживанню представниками влади у проведенні економічнічних та соціальних реформ.

2003-2004 року КВУ - проект „Громадський адвокат”, метою якого було надання безкоштовної юридичної допомоги малозабезпеченим верствам населення.

2005-2006 року - проект „Служба захисту виборців», що передбачав юридичну допомогу суб'єктам виборчого процесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ