Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові муніципали будуть перевіряти та штрафувати власників домашніх тварин

“Муніципальна варта“ складатиме протоколи на недобросовісних власників домашніх тварин

Сьогодні, 5 серпня, виконавчий комітет ЛМР ухвалив рішення “Про надання посадовим особам права складати протоколи про адміністративні правопорушення” 5 серпня. Відповідно до якого “Муніципальна варта” отримала право перевіряти реєстрацію домашніх тварин.

У рішенні йдеться про те, що виконавчий комітет, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні“, ст. ст. 154, 218, 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ухвалою міської ради від 23.01.2020 № 6225 “Про затвердження Правил утримання і поводження з домашніми тваринами у м. Львові“, з метою підвищення рівня правової культури мешканців Львівської міської територіальної громади у сфері утримання і поводження з домашніми тваринами та оперативного реагування на виявлені правопорушення і забезпечення притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності, вирішив надати право посадовим особам Львівського комунального підприємства “Муніципальна варта“ складати протоколи про адміністративні правопорушення. 

Відтепер муніципальна варта контролюватиме, як господарі чотирилапих прибирають за своїми домашніми улюбленцями на вулиці, у яких умовах утримують тварину та як з нею поводяться. Також стражі порядку перевірятимуть наявність у тварини муніципального жетона, який свідчить про обов’язкову реєстрацію собаки чи добровільну у випадку з котом. 

Зокрема, за неприбирання власником тварини її екскрементів під час перебування тварини у громадському місці (крім вигулювання у спеціально відведених для цього місцях) передбачена відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 170 до 340 гривень.

До слова, усі ці та інші вимоги містяться в Ухвалі ЛМР № 6225 від 23.01.2020 "Про затвердження Правил утримання і поводження з домашніми тваринами у м. Львові".

Як повідомляв інформаційний портал "My dog", найпростіший і бюджетний спосіб по видаленню собачих фекалій використовувати поліетиленовий пакет як рукавичку, надіти на руку і прибрати. Але краще придбати спеціальні біорозкладні або паперові пакети невеликих розмірів. На прогулянку бажано взяти кілька штук. Основна перевага паперових пакетів в тому, що їх можна утилізувати, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ