Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Львові на місці ранкового ракетного удару запрацює виїзний ЦНАП

У Львові на вулиці Науковій, 7а (1-й поверх, хол бізнес-центру) для мешканців, які постраждали від ракетного удару росіян, працюватиме виїзний Центр надання адміністративних послуг. Тут можна буде отримати консультації та подавати документи на компенсації за пошкодження. Про це інформує ЛМР.
Фото ілюстративне

Зокрема, сьогодні виїзний ЦНАП працюватиме з 14:00 до 19:00 год. А завтра, у суботу, виїзний ЦНАП прийматиме людей з 10:00 до 19:00 год. Про роботу в наступні дні буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, у Львові на місці ракетного обстрілу провели оперативне засідання комісії з надзвичайних ситуацій, де прийняли перші оперативні рішення щодо ліквідації наслідків. Також на позачерговому засіданні виконкому прийняли рішення про виплату компенсацій для мешканців, житло яких постраждало внаслідок ракетного удару. Йдеться про кошти на відновлення вибитих вікон і дверей у житлових будинках. Нагадаємо, за кожне вибите вікно місто компенсує людям до 12 тис. грн, за одні вибиті вхідні двері – до 8 тис. грн.

У Львові на місці ракетного удару провели оперативне засідання

Як оформити компенсацію для заміни вікон/вхідних дверей

Виплату компенсацій місто здійснює на підставі рішення виконавчого комітету №899 від 22.08.2023 року (зі змінами) “Про затвердження Порядку надання матеріальної допомоги на ліквідацію наслідків ракетних ударів по будинках Львівської міської територіальної громади”.

Отже, одноразова матеріальна допомога надається одному з представників домогосподарства (власнику/співвласнику, орендарю, внутрішньо переміщеній особі), який зазнав витрат на встановлення пошкоджених вікон/вхідних дверей.

Для отримання допомоги до ЦНАПу потрібно подати відповідну заяву, до якої додаються:

  • копія паспорта громадянина України/копія паспорта з безконтактним електронним носієм з наявним оригіналом довідки про реєстрацію місця проживання (перебування);

  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;

  • інформація про рахунок у банківській установі та його реквізити;

  • акт візуального обстеження про виявлені пошкодження внаслідок ракетного удару, складений управляючою компанієї/ОСББ/ЖБК та ін;

  • копія документа, який підтверджує фактичну вартість витрат/оплати послуг (копії товарних чеків, квитанцій тощо).

Додатково, залежно від категорії заявника, подаються: 

  • власником/співвласником житлового приміщення – копія документа, який підтверджує право власності на житлове приміщення, яке зазнало ушкоджень/руйнувань;

  • орендарем житла – копія договору оренди житлового приміщення, яке зазнало ушкоджень/руйнувань;

  • внутрішньо переміщеною особою – довідка про взяття на облік за адресою житлового приміщення, яке зазнало ушкоджень/руйнувань.

Всі виплати здійснюватимуть на карткові рахунки.

Три вулиці у Львові тимчасово перекрили, – Козицький

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, вранці 15 лютого, рашисти завдали ракетного удару по Україні. У Львові є влучання, у декількох будинках повибивало вікна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ