Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На одному із "сміттєвих" майданчиків вже з'явився форпост

Сьогодні, 20 січня, у Львові мешканці району Рясне організували форпост біля приміщення "Львівсільмашу", що на вулиці Шевченка 327-г. Люди встановили намет, вони чергуватимуть тут день і ніч. Жителі кажуть, що не допустять складування сміття біля своїх домівок. Про це повідомив прес-центр ГО "Розвиток Громади".

Зокрема, у повідомленні сказано: "Рішення про встановлення блокпосту львів’яни прийняли спільно учора на зборах. Рясненці налаштовані рішуче – не дозволити Садовому перетворити свій район на другі Грибовичі. В даний момент до "Львівсільмашу" вже зносять необхідні речі для обігріву та довготривалого перебування на цій території.

"Ми не дозволимо Садовому зробити з нашого району сміттярку. Стоятимемо тільки до перемоги. Насправді охочих захищати свої права і свою домівку є дуже багато, і в подальшому ми встановимо ще декілька наметів. Ми не віримо владі, адже вони вже давно забрехались і не чують нашу думку", - каже пан Василь, мешканець Рясного".

Нагадаємо, на території "Львівсільмашу" вже встановлено обладнання для брикетування сміття.

Також додамо, що учора, 19 січня, на екстреній сесії Львівської міської ради депутати постановили ухвалу «Про критичну ситуацію, яка склалася на адміністративній території Львівської міської ради у зв’язку з неможливістю вивезення твердих побутових відходів».

Зокрема, ухвалою визначено місця для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів на територіях адміністративних районів Львова:

1. Сихівський, Галицький райони – вул. Стрийська, 193.

2. Залізничний район – вул. Городоцька 280.

3. Личаківський район – вул. Пластова, 13.

4. Шевченківський район – вул. Т. Шевченка, 327-г.

5. Франківський район – вул. Персенківка, 19.

Ухвала передбачає, що на цих майданчиках мають бути облаштовані брикетувальні комплекси з розрахунку один комплекс для одного адміністративного району.

Також ухвалою депутати надали львівському комунальному підприємству «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс» дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для виробничих потреб (у тому числі для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування твердих побутових відходів) за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ