Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на одному з майданчиків облаштували паркомісця для людей з інвалідністю

У Львові на майданчику ЛеоПарковки, що на вул. Бандери, облаштували 5 інклюзивних паркомісць. За допомогою спеціально змонтованих пандусів ці паркомісця підвищили до рівня хідника. Це дозволяє людині на кріслі колісному відразу з парковки безперешкодно переміститися на тротуар.

Про це повідомляють в ЛМР. 

«Це перші у Львові паркувальні місця для людей з інвалідністю, які влаштовано за рахунок спільного використання частини прилеглої пішохідної зони. Завдяки спеціальним пандусам ці паркувальні лоти підвищено до рівня хідника, що дозволяє людині з інвалідністю безперешкодно переміститися з парковки на тротуар.

Також вже нанесли розмітку для ознакування зони спільного використання на частині тротуару, прилеглого до паркомісць для осіб з інвалідністю, де встановлені спеціальні пандуси», – зазначили у ЛКП «Львівавтодор».

Як нагадали в ЛКП «Львівавтодор», відповідно до оновлених державних будівельних норм, ширина зони для паркування автомобіля людини з інвалідністю повинна становити не менше 3,5 м. «У Львові не скрізь така можливість є. Тому там, де можливо, паркомісця розширили, а де немає такої можливості – шукаємо інші рішення, щоб зробити паркувальний простір у Львові доступним та зручним для кожного», – додали у ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, на сьогодні ЛКП «Львівавтодор» є оператором 109 паркувальних майданчиків, серед яких і зони для туристичного транспорту на вул. Кривоноса та вул. Винниченка. Також двох стоянок – на вул. Торф’яній та просп. Червоної Калини. Весь перелік – на  сайті на інтерактивній Google-мапі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ