Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові на оптовому агроринку «Шувар» створюють автоматизований моніторинг сільгосппродукції України

З обласного бюджету Львівщини цього року виділено 50 тис. грн. для завершення програми автоматизації ринку «Шувар». Про це повідомив голова постійної комісії Львівської обласної ради з питань розвитку села та АПК Роман Кузьмич.

Програма автоматизації «Шувару» передбачає встановлення там спеціальної апаратури для моніторингу сільськогосподарського ринку всієї України та закордонних ринків. Йдеться про відслідковування цін, динаміки їх розвитку. Торік на цю програму з обласного бюджету виділили 200 тис. грн.

Роман Кузьмич повідомив, що до цієї системи планують підключити всі сільські ради, спочатку Львівської області, а згодом – всієї України. За його словами, це дасть змогу, по-перше, селянам орієнтуватися у ціновій політиці і, по-друге, реалізаторам володіти інформацією про наявність продукції.

Нагадаємо, що на минулому засіданні ВРУ ухвалила закон «Про оптові ринки сільськогосподарської продукції», який визначає правові засади організації діяльності оптових ринків сільськогосподарської продукції в Україні та регулює відносини в цій сфері.

Довідково зазначимо, що ринок «Шувар» функціонує з 2002 р. він працює у чотирьох напрямках: торгівля з машин, гуртова торгівля, роздрібна торгівля та робота офісних центрів. Як повідомила заступник генерального директора «Шувару» Клавдія Гордієнко, найближчим часом планується також впровадження ще одного сегменту роботи – ринок живої худоби.
На «Шуварі» реалізовується продукція з 18 областей України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ