Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на вул. Миколайчука збудують Центр матері і дитини

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/2
Сьогодні сесія Львівської міської ради прийняла ухвалу про надання міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на вул. І. Миколайчука, 9. Про це повідомили 22 квітня Гал-іфо у пресслужбі ЛМР.

Це та ділянка, де збудують сучасний Центр матері і дитини. Ухвалу підтримали 53 депутати.

Зокрема, йдеться про земельну ділянку, площею 9,2965 га, на вул. І. Миколайчука, 9. Адже цей медичний заклад мають збудувати поряд з лікарнею швидкої медичної допомоги.

ʺЦя інвестиційна група вислухала всі пропозиції і сказала, що великої довіри нема. Вони готові збудувати і подарувати, а давати гроші – ні. Вони самі запроектують, збудують і урочисто подарують медичний заклад у пам'ять про родину, яка має коріння з Львівщини. Ми маємо можливість цей жест прийняти. Вони інших варіантів не розглядають. Важливо піти на цей крокʺ, - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

ʺМи вивчали це питання щодо відповідності ДБН. Там було передбачено об`єкт неонатального центру в цьому місці та у таких формах. Щодо санітарних розривів, то ми порахували всі обмеження з точки зору сьогоднішнього дня, ДБН. В нас зауважень немаʺ, - додав Антон Коломєйцев, головний архітектор міста Львова.

ʺНа земельній ділянці буде медичний заклад, ці ділянки можна об`єднати після будівництва закладу. Ми входили у робочу групу по проекту, інвестор наполягає на повному дотриманні законодавства України, а також на аналізі всіх документів та усуненні будь-якої корупційної складової. Всі ці документи будуть відкриті та публічніʺ, - зауважила Гелена Пайонкевич, директорка юридичного департаменту ЛМР.

ʺВ інших країнах є набагато простіші правила для інвесторів, а у нас треба пройти всі круги пекла. Треба звернутись до Верховної Ради України, щоб наше законодавство передбачало такі можливості, коли благодійник готовий збудувати і передати нам об`єкт. Ми заходимо у непросту стезю, але цю дорогу треба пройтиʺ, - додав мер.

Як зауважив керівник лікарні швидкої допомоги Львова Олег Самчук, Центр матері і дитини буде унікальним медичним закладом в Україні, де, зокрема, буде антинатальна хірургія – операції в утробі матері, під час яких можна скоригувати ваду плоду ще до його народження. Досі у Львові таких операцій не проводили. Також тут надаватимуть допомогу передчасно народженим дітям та дітям із вродженими вадами розвитку.

ʺІнвестор має мірю – збудувати найсучасніший неонатологічний центр нового зразка. Тут будуть ті послуги, яких раніше не було і немає в наших дитячих лікарнях. Це буде зовсім інша діагностика і зовсім інше лікування діток і матерів. Це і дитяча кардіохірургія, і неонатологія, і дитяча реанімація, і антинатальна, тобто внутрішньоутробна хірургія, і сучасне пологове відділення, і дитячий стаціонар. Тобто і народження, і виходжування дітей, і різні хірургічні втручання – все буде в одній будівлі. Це надзвичайно важливоʺ, - зазначив у коментарі Олег Самчук, керівник лікарні швидкої допомоги.

З його слів, загальна площа майбутнього центру – близько 5 тис. кв. м. Він матиме 130 стаціонарних ліжок. Після надання земельної ділянки, розпочнуть проектні роботи. Лікувальний заклад збудують за два роки. Він буде у комунальній власності міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ