Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові надрукують Краєзнавчий атлас: деталі

Краєзнавчий атлас Львівської агломерації, який розробляють в рамках гранту Ради Європи, має показати туристично привабливі об’єкти громад, які сюди входять. Про це було озвучено на засіданні Асоціації органів місцевого самоврядування “Львівська Агломерація”, – інформують у ЛМР.
Фото: ЛМР

“У Львівську агломерацію входить понад 300 сіл і кожне з них має свою родзинку. Особливий  хрест чи каплицю, якісь рекреаційні можливості, і ми хочемо викласти їх фотографії з описом в одній книзі. Цей Атлас буде представлений в друкованому та електронному варіанті, щоб мешканці могли краще пізнати свій край. Наші діти вивчають історію України, а ми хочемо, щоб вони ще й добре знали історію безпосередньо свого краю, де вони живуть”, – розповів виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування “Львівська Агломерація” Роман Кізима під час сьогоднішнього засідання у Ратуші.

Також на зустрічі, у якій взяли участь голови Бібрської, Городоцької, Пустомитівської, Давидівської, Жовтанецької, Великолюбінської, Куликівської та Жовківської громад, домовились провести у Львові Перший український агломераційний форум, на який запросять міжнародних партнерів та представників потенційних агломерацій для обміну досвідом та співпраці. Захід хочуть провести у жовтні. Тоді ж планують провести Дні агломерації, під час яких організують ярмарок крафтових виробів та продукцію громад, що входять до Львівської агломерації.

Окрім цього, на засідання Асоціації органів місцевого самоврядування “Львівська Агломерація” голова Жовківської ОТГ Олег Вольський приніс  відомий “жовківський” кавун із фермерського господарства двох братів, один з яких – ветеран, що захищав Україну у найгарячіших точках фронту. Ці кавуни, вирощені поруч зі Львовом, від минулої суботи щотижня можна придбати на Фермерському ярмарку на площі Ринок.

Додамо, що у Львівській агломерації у межах співпраці зараз тривають літні табори для школярів, щоб діти могли краще пізнати рідний край, дослідити особливості історії та природи регіону, а також відвідати різні крафтові виробництва, які можуть надихнути їх на вибір професії в майбутньому.

Перша мандрівка відбулась два тижні тому. З того часу і дотепер близько 300 дітей вже з’їздили в одноденні табори. До кінця літа ще понад 200 школярів поїдуть досліджувати сусідні громади.

Нагадаємо, Меморандум про створення Асоціації «Львівська агломерація» у Львові громади підписали 29 листопада 2023 року.  Асоціація стала платформою, що об’єднує громади задля реалізації спільних проєктів на взаємовигідних та рівноправних засадах. Також йдеться про можливість залучати на ці проєкти кошти європейських донорів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ