Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові нагородили автора назви для е-квитка

За результатами онлайн голосування у конкурсі на найкращу назву системи електронного квитка перемогла назва «ЛеоКарт». Вона набрала 37,2% - це 2515 голосів. Переможець, автор назви, Андрій Карп’як, отримав сертифікат, відповідно до якого він отримає річний електронний квиток під №1 на проїзд у всьому транспорті Львова. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«На сайті міської ради з 1 лютого до 1 березня проводилось опитування. В опитуванні взяло участь 6756 осіб. Вже за кілька днів у нас з’явилось два фаворити: «Левчик» і «ЛеоКарт», які й змагались однин з одним. За останні 4 дні фаворитом однозначно став «ЛеоКарт». Отож за даними сайту міської ради перемогла власне ця назва, отримавши 2515 голосів», - зазначив директор ЛКП «Міський центр Інформаційних технологій» Андрій Вишневський.

«Паралельно з голосуванням відбувалось соціологічне дослідження. Були проведені інтерв’ю з експертами, з приватними перевізниками, з представниками депутатського корпусу Львівської міської ради. Загалом, метою дослідження було зрозуміти, якими є уявлення та знання львів’ян про проект впровадження електронного квитка. Так само ми проговорили ризики, які можуть виникнути після проекту. Але ще одною частиною було тестування назви: як львів’яни сприймають назву, яка їм подобається? І власне результати дослідження показали ТОП-3 назви: «ЛьвівКарт», «ЛеоКарт» та «Є-квиток»,  – зазначила директор соцагенції «Фама» Мар’яна Малачівська.

Переможцем конкурсу став львів’янин Андрій Карпяк. Саме він запропонував цю назву у перший день конкурсу о 16:41.

«Перш за все, я дякую за можливість отримати такий сертифікат. Я хотів придумати щось таке, що б насамперед ототожнювалось зі Львовом: Лев. І, звісно, добавив до назви «card» - карточка», - зазначив переможець.

Найближчим часом у вигляді своєрідного конкурсу будуть опрацьовувати дизайн «ЛеоКарт».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ