Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові нагородили переможців премії ім. Катерини Мандрик-Куйбіди

У приміщенні Львівського музею етнографії та художнього промислу НАН України та Інституту народознавства НАН України сьогодні, 30 червня, відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів VIII Обласної літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

Першу премію отримав Махайло Жайворон за книжку «Гніздо висоти».

Другу премію – Катерина Тихонова за книгу «Поговорити пошепки».

Третю премію – Василь Головецький за книгу «Мамо, я убитий в Ірпені».

«Поезія Катерини Мандрик-Куйбіди закликає до боротьби за утвердження української державності й до здобуття перемоги.

Творчість Катерини Мандрик-Куйбіди надихає сучасних поетів писати на патріотичні теми, бо слово – це теж боротьба за нашу культуру, українську ідентичність і духовність.

Перемога буде за нами», - сказав заступник голови комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Петро Цеголко.

Модерував церемонію нагородження – голова журі, заслужений діяч мистецтв України, письменник Олесь Дяк.

Довідково:

Катерина Мандрик-Куйбіда (1927 – 2004) – уродженка Прикарпаття, учасниця визвольних змагань, довговічний політв’язень. 17-річною стала підпільницею-зв’язковою УПА. За участь у визвольних змаганнях була засуджена до 10 років ув’язнення в таборах суворого режиму. У роки підпілля і в таборах найпотаємніше висловлювала у віршах, які побачили світ у роки незалежності. У збірці «Ой летіли журавлі» вміщено понад 170 пісень, записаних з голосу Катерини Куйбіди. Реабілітована 1991 року.

Обласну літературну премію імені Катерини Мандрик-Куйбіди засновано 2016 року рішенням сесії Львівської обласної ради від 14 вересня 2015 року № 1456. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ