Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові навчали планувати операції за стандартами НАТО

У Львові слухачі курсу чотиритижневої навчальної місії з планування операцій за стандартами НАТО успішно завершили навчання.

З вітальними словами до військовослужбовців та інструкторів звернулися заступник командира ЛИТПОЛУКРБРИГ полковник Володимир Юданов, виконувач обов’язків командира 80-ї окремої десантно-штурмової бригади полковник Дмитро Братішко. Також вони подякували польським колегам за науку та висловили переконання в тому, що вона знадобиться під час переходу на структуру НАТО під час реформи Українського війська, що триває.

Натомість командир Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького бригадний генерал Зенон Бжушко подякував усім учасникам за плідну роботу, якісну організацію навчання та відповідальне ставлення до нього.

– Переконаний в тому, що набуті знання дозволять вам в майбутньому якісно організовувати свою професійну діяльність. Вражений вашим бажанням до здобуття нових знань та досвідом, якого ви набули за останні роки, – наголосив він.

На завершення заходу бригадний генерал Зенон Бжушко та полковник Дмитро Братішко провели урочисте вручення сертифікатів міжнародного зразка випускникам, що відбулося у дружній, товариській атмосфері.
За словами заступника начальника штабу багатонаціональної бригади з логістики підполковника Андрія Кіхтана цей курс було спеціально запроваджено для офіцерів батальйонної ланки аби дати їм загальне уявлення про стандарти НАТО, як вони функціонують, якою буде їхня роль під час планування операцій тощо.
– Цей виїзний курс ми проводили вперше і маю надію втому, що він був для них корисним, адже ми намагалися дати їм максимальний об’єм знань виходячи із відведеного часу. В подальшому офіцери зможуть використовувати набуті знання під час виконання своїх безпосередніх обов’язків, адже рано чи пізно вищевказані стандарти укоріняться в Українському війську.

За словами офіцера начальні вправи і завдання були різними, без конкретної прив’язки до місцевості.

– Власне, навчали наших колег планувати операції, а потім «розбирали» їхні напрацювання під час практичної фази навчальної місії. Варто наголосити на тому, що для вправ ми не використовували жодних електронних систем, пристроїв – усе відпрацьовувалося на папері. Це робили з тією метою аби продемонструвати слухачам методику планування операції без застосування технологічних «штучок», а лише завдяки їхнім знанням, досвіду колег. Гадаю ми з цим упоралися.

У свою чергу полковник Дмитро Братішко додав, що отримані навички застосовуватимуться не лише слухачами курсу у повсякденній діяльності, а й передаватимуться ними до інших військових колективів.
– Певний досвід знадобиться десантникам й під час виконання завдань за призначенням в районі проведення Антитерористичної операції, адже противник постійно змінює тактику своєї поведінки і ми маємо бути готовими до будь-яких «сюрпризів» з його боку.

Віталій Іванов, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ