Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові не можуть почати будівництво обіцяного будинку для бійців АТО

У Львові вдруге спробують провести тендер з будівництва багатоквартирного житлового будинку для учасників АТО. Замовником виступає ЛКП «Рембуд», але наразі місто не може знайти генпідрядника, який буде виконувати роботи. Про це сьогодні, 22 грудня, під час прес-конференції повідомив керівник ЛКП «Рембуд» Віктор Писаренко.
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

За його словами, у Львові виділили 3 земельні ділянки на вул. Під Голоском під будівництво багатоквартирних будинків для учасників АТО та їх сімей.

«Тут планується спорудити 4 багатопорехових будинки на 210 квартир. Зараз вже розроблено проект, який пройшов попередню експертизу щодо 6-поверхового 53-квартирного житлового будинку. Цей будинок будуватимуть для сімей бійців, які загинули в АТО. Наразі проведено тендер, який мав визначити підрядну організацію. Однак , згідно з законодавством, тендер не відбувся, адже участь взяла лише 1 компанія», - сказав він.

ЛКП «Рембуд» готується до оголошення повторного тендеру, який має відбутися до завершення завтрашнього дня.

Віктор Писаренко зауважив, що відбулися зустрічі із забудовниками, які працюють у Львові, однак, вони не надто хочуть долучатися до будівництва, адже це соціальний проект і він є невигідним для них.

«На ділянці вже давно можна було б розпочати роботу, але тендер – це вимога законодавства. Всі забудовники Львова знають про цю ділянку, але зацікавлення немає. Вартість житла в цьому будинку буде 7 460 грн/кв.м. Таких цін у Львові немає», - сказав він.

Писаренко пояснив, що якщо тендер знову не відбудеться, то ЛКП «Рембуд» спробує набрати людей і самотужки будувати будинок.

Він нагадав, що загальна вартість будинку становить 32 млн грн з оздоблювальними роботами, але не виключено, що на весну вартість будинку переглянуть. Наразі на рахунок ЛКП «Рембуд» вже перерахували 16,9 млн грн. Ці кошти будуть авансом для генпідрядника.

Якщо ж тендер відбудеться, то, за словами Віктора Писаренка, договір заключать не пізніше 13 лютого 2016 року.

Він повідомив, що сама ділянка вже повністю підготовлена, обгороджена і охороняється.

Довідка Львівської міської ради:

ЛКП «Рембуд», яке є замовником виконання робіт, станом на 18.12.2015 здійснює такі заходи щодо організації будівництва житлових будинків на вул. Під Голоском:

1.            Отримано Рішення Виконавчого комітету міської ради від 26.11.2015 № 693 «Про надання ЛКП «Рембуд» функцій замовника та генерального підрядника на виконання робіт».

2.            Підготовка Декларації на підготовчі роботи та початок будівництва.

3.            Коригування проекту в частині зовнішніх мереж господарсько-питного водопроводу і зовнішнього електропостачання.

4.            Проведення повторної експертизи проекту Філія ДП «Укрдержбудекспертиза» у Львівській області.

5.            Подання запиту в Міністерство фінансів України для роз’яснення ЗУ «Про державні тендерні закупівлі» в розрізі поділу предмету закупівлі.

6.            Підготовка оголошення повторного тендеру в розріз лотів:

ЛОТ №1: будівництво 6-ти поверхового 53-ох квартирного житлового  будинку та внутрішніх мереж з вбудованими громадськими приміщеннями на вул. Під Голоском у м. Львові.

ЛОТ №2: будівництво мереж господарсько-питного водопроводу та побутової і дощової каналізації.

ЛОТ №3: будівництво мереж зовнішнього газопостачання.

ЛОТ №4: будівництво мереж зовнішнього електропостачання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ