Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові ніколи не перестане смердіти?

Львів’яни зможуть поскаржитись на сморід у місті on-line, адже віднедавна при ЛМКП «Львівводоканал» запрацював сайт, на якому кожен зможе повідомити про те, де і коли відчуває неприємний запах у Львові. Така система допоможе краще відслідковувати найбільш проблемні райони міста, а згодом зменшити неприємний запах. Мобільна версія сайту запрацює вже до кінця тижня. Про це сьогодні, 11 квітня, під час брифінгу повідомила начальник відділу зв'язків з громадськістю ЛМКП «Львівводоканал» Уляна Горбата, інформує кореспондент Гал-інфо.

«Львів не є унікальний у цій проблемі, це проблеми усіх великих міст. Неприємний запах спричиняють неправильна робота каналізацій, очисних споруд, а також старі дощоприймачі», - розповіла Уляна Горбата.

За її словами, даний сайт  на волонтерських засадах розробив програміст Олександр Боднар, а мобільний додаток даної системи запрацює вже до кінця тижня. Однак, хто не має доступу до Інтернету, той може цілодобово телефонувати  за номером 276-20-50.

«Французьке консульство у Львові надало кошти на дослідження проблеми неприємного запаху у Львові. Окрім того, для аналізу причин виникнення неприємного запаху у місті  була залучена Елен Пієт Сарне - спеціаліст підрозділу компанії EGIS AIR, яка має успішний досвід в подібних проектах (в Парижі, зокрема).

Елен Сарне торік відвідала об’єкти каналізаційної системи з метою надання повномасштабного аналізу, а також підготувала ґрунтовний  план подальших заходів», - розповіла експерт компанії Egis (Франція) Наталя Обозненко.

«Відтак, наша робота побудована у три етапи: перший - моніторинг та аналіз даних, другий - вивчення технічних питань та проведення ремонтних робіт, і останній – наукові дослідження та певні розробки»,- зазначила Наталя Обозненко.

Як стверджує експерт, ліквідація смороду це не є справа одного дня, на це піде багато часу. Також вона зазначила, що цілком вирішити цю проблему нереально. Попри дослідження та технічну роботу, у місті й надалі буде цей неприємний запах, однак у меншій кількості та менш концентрований.

«Важливу роль у спричиненні неприємного запаху у Львові відіграють з’єднані системи каналізування для дощу та для відходів,  річка Полтва, особливий клімат та надмірна волога», - сказала  Наталя Обозненко.

Як пояснив головний технолог ЛМКП Львівводоканал Микола Одуха, центральна частина міста взагалі не провітрюється, а коли дме східний вітер, неприємний запах дуже загострюється.

Також він нагадав про великі підприємства Львова, які своїми відходами теж спричиняють нестерпний запах.

«На сесії ЛМР було затверджено графік заходів до 2020 року, де передбачалось провести відповідні дослідження, а також реконструкціювати очисні споруди», - наголосив чоловік.

«Ми закликаємо усіх львів’ян, скориставшись сайтом, повідомляти нам про неприєний запах у місті Це допоможе нам у частковому вирішенні проблеми»,- додав Микола Одуха.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ