Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили найактуальніші питання захисту прав дітей

Вчора, 31 травня, у Львові, відбувся круглий стіл на тему захисту прав дітей. Захід організований Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області.

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого львівського місцевого центру Тімур Канатаєв поінформував учасників  про практику звернень законних представників неповнолітніх осіб щодо представництва інтересів дітей у суді та перед іншими державними органами.

«До Першого львівського місцевого центру  звертались законні представники неповнолітніх, які постраждали під час дорожньо-транспортної пригоди, які за допомогою адвоката почали відстоювали свої права на матеріальну та моральну компенсацію, завдану внаслідок пригоди. Також для нас та адвокатів, які працюють з нами, стало перемогою повернення чотирьох малолітніх дітей батькам», –  розповів Тімур Канатаєв.

Також він додав, що чимала кількість звернень до Центру полягає у захисті права на гідне життя, освіту та відпочинок дитини, яка залишилась без одного з батьків.

За словами  Романа Хлопецького заступника начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації (СУСД), у Львівській області  понад тисяча дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, не враховуючи тих, що знаходяться у інтернатах. 

Юрій Микитка заступник директора Львівського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді зазначив,  що на обліку Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 3783 сім'ї, які виховують 7814 дітей, що потребують соціального супроводу. Він звернув увагу присутніх на важливості впровадження системи патронатних вихователів, що сприятиме поліпшенню ситуації з вихованням дітей, аніж їхнє перебування в інтернатних закладах.

Крім цього Юрій Микитка окреслив основні напрями роботи Центру, серед яких і соціальна та психологічна допомога дітям, що перебувають у складних життєвих обстввинах, запобігання та протидія торгівлі дітьми, запобігання відмов матерів від новонароджених дітей, соціалізація дітей з особливими потребами, а також робота з дітьми учасників антитерористичної операції.

Повідомив присутніх про основні завдання сектору ювенальної превенції УПД Головного управління національної поліції у Львівській області її начальник Віктор Новачук: це, передусім, профілактична робота в загальних освітніх закладах, індивідуальна робота з правопорушниками, встановлення місцезнаходження дітей-утікачів, супроводження кримінальних правопорушень, скоєних дітьми та стосовно дітей, тощо.

«Спільними та скоординованими зусиллями усіх структур, які займаються захистом дітей, можна значно покращити становище дитини у суспільстві, її соціальний та правовий захист. А ми для цього і покликані», – підсумував виступи учасників круглого столу Орест Шот, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу .

Також він відзначив налагоджену співпрацю центрів з надання БВПД з усіма структурами соціального захисту в області, і зокрема, у Львові, а також з структурами служб у справах дітей та системи освіти на місцях.

У другій половині круглого столу учасники обговорили плани подальшої співпраці у сфері захисту прав дітей, та висловили сподівання, що такі комунікативні заходи сприятимуть ефективнішій взаємодії у спільній роботі.

Нагадаємо, вперше до Дня захисту дітей з ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області організовано на Львівщині правопросвітницьку акцію «День захисту прав дітей».

За отриманням безплатної вторинної правової допомоги можна звернутись у Регіональний центр з надання БВПД у Львівській області.

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Веб-сайт за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ