Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили проблеми торгівлі людьми та домашнього насильства

1/2
Як повідомили у прес-службі Департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА. Сьогодні, 3 жовтня, в департаменті відбулась робоча зустріч із представниками громадськості, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі.
Під час зустрічі учасники напрацьовували пропозиції заходів, які будуть реалізовуватись в області у 2019 році. Зокрема, мова йшла про запровадження в області програм для кривдників та осіб, які постраждали від насильства. Особливу увагу акцентували на необхідності проведення навчань для спеціалістів, які такі програми впроваджуватимуть.
Також, учасники робочої зустрічі обговорили те, що у Верховній Раді до другого читання готується Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення протидії торгівлі людьми та захисту постраждалих осіб, яким пропонується розширити коло суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. Зокрема, до переліку суб'єктів додано органи місцевого самоврядування, тому постає гостра потреба у навчанні відповідних фахівців в органах місцевого самоврядування. 
За підсумками зустрічі буде підготовлено проект Плану заходів у галузі протидії торгівлі людьми, домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі на 2019 рік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ