Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові оголосили збір на лазер для шліфування рубців у дітей з опіками

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
Найбільшому дитячому опіковому відділенню у західних областях України, що діє у Львові на базі лікарні святого Миколая і є частиною Центру дитячої реабілітації UNBROKEN KIDS, потрібна допомога. Для порятунку дітей лікарям необхідний лазер для шліфування рубців. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

15-річна Христина отримала 20% опіків спини та рук на домашній кухні, коли просто проходила повз газову плиту. Вона зачепилася об увімкнену конфорку синтетичною футболкою і та спалахнула неначе факел. Сестри дівчини самотужки загасили палаючий одяг та викликали швидку. За лічені секунди вогонь встиг вразити великі ділянки шкіри на спині та руках Христини. З опіками середньої важкості її доправили до дитячої лікарні святого Миколая.

Нещасний випадок стався цьогоріч у січні. Відтоді, вже понад вісім місяців, з наслідками термічної травми у юної дівчини борються дитячі опікові хірурги. Спершу це були постійні перевʼязки та медикаментозне лікування. Медики зробили все можливе, аби уникнути операцій. І їм це вдалося. Опік загоївся. Але тепер настав час боротися з його наслідками. Адже безслідно такі травми не минають – вони лишають рубці, які теж потребують лікування.

«Опіки – це друга серед найпоширеніших дитячих травм навіть у мирні часи. Щороку в Україні її отримують понад 12 тисяч дітей. Нині до побутових опіків додалися ще складніші термічні ураження – мінно-вибухові, які діти отримують внаслідок війни. Від початку повномасштабного вторгнення у дитячій лікарні святого Миколая пролікували 350 дітей із воєнними травмами. І всім цим дітям мало просто загоїти рани та опіки. Рубці на їхніх тілах також потребують тривалого лікування. І йдеться не лише про естетику, а, першою чергою, про нестерпний біль, який супроводжує ріст рубцевих тканин», - пояснюють лікарі.

Аби у Христини після нещасного побутового випадку на кухні не залишилося і сліду, а її подальше дорослішання було безболісним, необхідне лазерне шліфування рубців. Поки такого апарату у дитячому опіковому відділенні лікарні святого Миколая немає. Збір на нього ще триває. Долучитися можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ