Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові парк біля психіатричної лікарні став пам'яткою

Сьогодні, 25 березня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про створення на території КЗ ЛОР "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня" парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Кульпарків", передає кореспондент Гал-інфо.
Фото: wikimedia.org.

Ухвалою депутати надали згоду на створення об’єкта природно-заповідного фонду  парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Кульпарків" у Львові орієнтовною загальною площею 16,3 га без вилучення земельних ділянок в існуючих користувачів.

Очільниця міського управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова зазначила: "Таким чином у нас з’явиться ще один парк".

Додамо, що парк було створено за проєктом Арнольда Рерінга у XIX столітті. Він слугував елементом терапії для пацієнтів, які перебували на лікуванні у психіатричній лікарні.

Також депутати Львівської міської ради під час засідання сесії внесли зміни до програми утримання парків, до якої додали три об'єкта: парки "Під Голоском" і "Кольонія" та сквер на вул. Кривоноса.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ