Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові підписали українсько-норвезьку угоду про боротьбу з легеневою гіпертензією

У суботу, 14 січня, у Львівській ОДА підписали меморандуму про співпрацю між громадською організацією "Асоціація рідкісного захворювання України – Легенева Гіпертензія" та Норвезькою Асоціацією Легеневої Гіпертензії у рамках першої пацієнтської зустрічі хворих на легеневу гіпертензію, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Учать у заході взяв перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

У вітальному слові він зауважив, що дуже важливою є спільна цілеспрямована діяльність представників влади, міжнародних організацій, громадських активістів, науковців та профільних спеціалістів у справі покращення якості й тривалості життя пацієнтів із таким серйозним захворюванням як легенева гіпертензія.

За словами керівника ГО "Асоціація рідкісного захворювання України – Легенева Гіпертензія" Оксани Куліш, Львівщина наразі є єдиною в Україні областю, де пацієнти з легеневою гіпертензією забезпечуються медикаментами. "Люди відчувають велику увагу з боку влади та громадськості. Це – приклад для інших регіонів нашої держави", - наголосила вона.

На думку керівника Норвезької Асоціації Легеневої Гіпертензії Холла Скари, підписання меморандуму – значний крок в об’єднанні зусиль для вирішення проблем хворих на легеневу гіпертензію. "Хвороба не має кордонів, і більшість методик лікування хворих на легеневу гіпертензію є однаковими для України та Норвегії", - наголосив Холл Скара.

Після урочистого підписання документу пацієнти отримали фахові консультації від спеціалістів.

Слід зазначити, що на даний час у Львівській області в реєстрі налічується 48 осіб із легеневою гіпертензією, які потребують постійного забезпечення дороговартісними медичними препаратами. Так, у 2017 році з обласного бюджету заплановано виділити близько 4,5 млн грн на медикаменти для таких пацієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ