Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові підвищили плату за паркування авто: у центрі - 4 грн/год., деінде - 2 грн/год.

Сьогодні, 27 січня, сесія Львівської міської ради запровадила нову плату за паркування авто. Відтак, місто розділено на дві зони: у центральній частині за 1 годину мешканці платитимуть не більше як 4 грн за одне паркомісце, а в інших місцях - не більше як 2 грн. Це рішення набуде чинності з моменту опублікування: планується, що вже у лютому за паркування платитимуть за новою схемою.

"Дуже дискусійне обговорення було щодо встановлення збору за паркування у місті. Кінцеве рішення - поділити місто на дві зони. Центральна частина міста - це зона ЮНЕСКО, усе інше - зона, що поза нею», - розповіла директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич.

Для мешканців, що живуть в центральній частині міста і мають відповідну реєстрацію передбачено пільги за паркування, зокрема, в робочий час це буде 1 грн, а в нічний час та у святкові і вихідні дні - безкоштовно.

До 1 квітня департамент житлового господарства та інфраструктури розробить нові правила організації паркування автомобілів.

За словами Ірини Кулинич, від паркування до міської казни у 2011 році очікують 8 млн 200 тис. грн.

Нагадаємо, сьогодні на території Львова плата за паркування становить 1 гривню за 1 годину паркування, з якої 0,51 грн - збір за паркування, який надходив до міського бюджету, та 0,49 грн - послуги оператора, який забезпечував збір коштів за паркування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ