Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові планують відкрити Почесне консульство Румунії

Про відкриття почесного консульства Румунії у Львові та розвиток співпраці Львівщини з регіонами Румунії йшлося 20 серпня під час зустрічі в.о. голови Львівської обласної ради Юрія Холода і заступниці голови Львівської ОДА Христини Замули з Генеральним консулом Румунії в Чернівцях Іриною-Лореданою Стенкулеску.

На початку зустрічі Ірина-Лоредана Стенкулеску висловила підтримку територіальної цілісності та суверенітету України і запевнила, що Румунія і надалі надаватиме комплексну допомогу нашій державі.

Ірина-Лоредана Стенкулеску запропонувала ідею відкриття Почесного консульства Румунії у Львові.

«Присутність у Львові Почесного консула може дати поштовх до активізації нашої співпраці, зокрема міжрегіональної у галузях культури та освіти», – підкреслила Ірина-Лоредана Стенкулеску.

У відповідь Юрій Холод підкреслив, що Румунія для України – надійний партнер та союзник у боротьбі з російським агресором, і подякував румунському народу за підтримку нашої країни.

«Львівська обласна рада готова до співпраці з регіонами Румунії. Тому для посилення міжрегіональної взаємодії підтримуємо ініціативу відкрити почесне консульство Румунії у Львові. Переконаний, що низка обласних комунальних закладів будуть зацікавлені у партнерстві з румунськими колегами.

Також нам дуже важлива була би підтримка щодо облаштування житла для ВПО на території Львівщини і допомогу в енергетичному секторі, який особливо постраждав від ворожих обстрілів», – зазначив Юрій Холод.

Відтак сторони обговорили напрацювання та реалізацію спільних міжрегіональних ініціатив, підсилення транскордонного співробітництва із залученням Івано-Франківської області, а також активізацію співдії у межах Мережі регіонів Тримор’я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ