Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові планують виділити 800 тисяч на коригування проєкту школи мистецтв

Сьогодні, 30 жовтня, постійна депутатська комісія з питань культури, молоді, спорту і зовнішніх зв'язків Львівської міської ради розглянула питання перерозподілу коштів, для коригування проєкту будівництва Львівської школи мистецтв, що на вулиці Кричевського.

Нагадаємо, будівництво школи мистецтв розпочали ще у 2019 році й наразі воно заморожене. На розгляд комісії представили проєкт коригування даного будівництва, щоб наступного року продовжити будівництво.

Першочергово було передбачено будівництво двох споруд - двоповерхова будівля, де мають навчатися діти, та будівництво концертної зали поруч.

Станом на кінець 2023 року запропонували змінити проєкт даного будівництва і об’єднати школу та концертний зал в одну будівлю. Таке коригування ймовірно повинно здешевити проєкт. Однак зараз для його проведення необхідно виділити 800 000 грн.

Депутатка Львівської міської ради від партії “Європейська Солідарність” Тетяна Шевченко, яка є членом комісії та перебуває зараз на службі в ЗСУ, не підтримала це питання у зв'язку з постійним зверненням спільноти, щодо непершочергових витрат бюджетних коштів. Вона заявила, що вважає це недоцільним використанням коштів громади в часі цієї фази війни з росією.

Однак голова комісії Лейла Мелесова-Вальчак зауважила, що школу на Кричевського чекають багато дітей, які хочуть там навчатися. Це не є якась зайва забаганка, а базова необхідна річ для дітей, щоб вони мали змогу займатися музикою та  культурно збагачуватись. Це абсолютна нормальна потреба громади. 

Проте члени комісії не прийняли жодного рішення з цього питання, воно було перенесене до моменту, коли їм представлять документацію по будівництву та всіх витратах, які були здійснені до цього часу.

Також депутати комісії рекомендували провести пошук інвесторів на будівництво даної музичної школи, як це оголошувалось першопочатково.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ