Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові планують заасфальтувати вул. Щепова, що з’єднює Під Голоском та Малоголосківську

Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
Фото - ЛМР
1/2
Вулицю Щепова, на ділянці, де у 2021 році розпочалися ремонтні роботи, цього року планують заасфальтувати. Як пояснила голова району Ірина Джурик, раніше тут облаштували основу під дорожнє покриття і зробили тротуари, але через війну роботи припинили.

Про це повідомили в ЛМР. 

Аби не допустити руйнувань того, що вдалось зробити у 2021 році, цьогоріч вулицю планують заасфальтувати. А в перспективі по ній планують запустити ще й громадський транспорт.

«Вул. Щепова потребувала ремонту вже давно. Тут була ґрунтова дорога, на якій лежали дорожні плити, і вона з’єднувала район Під Голоском і вул. Малоголосківську. Відтак, у 2021 році розпочали капітальний ремонт. Тоді Шевченківська районна адміністрація облаштувала підпірні стінки і провела усі підготовчі роботи. Однак, у 2022 році, через війну, роботи зупинили. У 2023 р, на вимогу мешканців, ми облаштували цементно-піщану основу на цій дорозі і почали облаштовувати хідники. Також ми зробили водовідведення і дощоприймачі. Але через обмежене фінансування не змогли заасфальтувати.

На цей рік ми запланували 3,2 млн грн, щоб заасфальтувати цю частину, де облаштовано основу під дорожнє покриття», - розповідає Ірина Джурик, голова Шевченківської районної адміністрації.

Відтак, щоб не втратити ці роботи, які вже були виконані, з настанням сприятливих погодних умов (якщо середньодобова температура буде вище 10 градусів), підрядна організація може відновити роботи.

«Зараз вже є часткове руйнування підготовчого шару під асфальтування, місцями є випадання бордюрів, і руйнування ділянок тротуарів. Тому бачимо доцільність якнайоперативніше відновити роботи на вул. Щепова, щоб не втратити ті кошти, які вже були вкладені, і не втратити ті елементи, які починають руйнуватися через те, що роботи незакінчені», - пояснює Орест Тимчишин, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Мінімально об’єм робіт, який необхідно виконати – це заасфальтувати ділянку дороги, де вже виставили бордюри і облаштували тротуарне покриття. Як пояснили в департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури, у перспективі по вул. Щепова планують запустити громадський транспорт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ