Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові побільшало студентів з ДР Конго

Вперше восьмеро громадян Демократичної республіки Конго стали студентами підготовчого відділення Львівського інституту Університету банківської справи. Для новоприбулих студентів підготовлено спеціальні навчальні матеріали, повідомили в університеті.

З 16 листопада, у студентів почався курс інтенсивного вивчення української мови, розповідає викладач Марія Топорницька. «Ми вивчаємо українську мову за підручником адаптованим для вивчення української як іноземної, розроблений Данутою Мазурик. Я вражена успіхами наших іноземців, вже на другий день  вони почали читати українською і демонструють дуже гарні результати навчання», - зазначає Марія Топорницька.

Іноземні студенти найчастіше обирають для навчання спеціальності «Фінанси та кредит» і «Менеджмент». За словами проректора Університету банківської справи Олексія Другова, після вступу в Університет іноземні студенти зможуть проходити практику у впливових фінансових установах як України, так і Європи, а також навчатися за програмою подвійного диплому про вищу освіту міжнародного зразка, адже Університет банківської справи тісно співпрацює з більше як двадцятьма потужними університетами у Польщі, Прибалтиці, Німеччині , Іспанії, Швейцарії.

Першокурсниками Львівського інституту УБС вже є семеро громадян з Конго, очікують також на приїзд нових студентів з Йорданії, Єгипту, Камеруну, Нігерії. Нагадаємо, цього року Університет отримав ліцензію Міністерства освіти та науки на підготовку іноземних громадян до вступу у вищі навчальні заклади країни.

Згідно з дослідженням Інституту міста, що був проведений у липні цього року іноземні студенти становлять 1% від усієї кількості львівських студентів. Майже кожен четвертий (24%) іноземний студент – поляк. Ще 16% приїхали здобувати освіту у Львові з Нігерії, 9% — з Марокко, 5% — з Еквадору.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ