Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові починають будівництво соціального житла для поранених ВПО

У Львові на вул. Миколайчука розпочинають будівництво соціального житла для поранених внутрішньо переміщених осіб. Тут зведуть 8 будинків для 700 осіб.

На спорудження житла Європейська комісія виділила 19,5 мільйонів євро грантових коштів, повіомляють в ЛМР. 

«Сьогодні ми переходимо до наступного етапу реалізації спільного з Єврокомісією проєкту. Він передбачає будівництво соціального кампусу для тих, хто потребує реабілітації в межах екосистеми НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). За співфінансування з боку міста передбачено будівництво 8 будинків, в яких постійно зможуть мешкати люди, які потребують реабілітації. Вони будуть перебувати тут до року часу, скільки буде необхідно для проходження самої реабілітації»,– зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

В межах проєкту в будинках передбачено одно-, дво- та трикімнатні кампуси, аби люди мали змогу мешкати разом зі своєю сім’єю.

8 житлових будинків заввишки у 5-7 поверхів будуть розташовані на двох земельних ділянках. Загальна площа ділянок – 20 тисяч квадратних метрів, з них більш як половина – площа квартир.

«Передбачена велика стилобатна частина, де буде багато приміщень для реабілітації і психологічної адаптації поранених і вимушено переміщених осіб. Також передбачено зведення приміщень подвійного призначення – це підземна автостоянка, яка буде використовуватись як укриття під час тривог», – розповів Володимир Йосипчук, керівник архітектурного департаменту компанії AVR Development.

Передбачили і облаштування благоустрою території. За словами проєктантів, ця ділянка має стати окрасою району, а благоустрій буде доступний для користування мешканців прилеглих будинків. За вимогою грантодавців, чимало приміщень будуть нести соціальну функцію, зокрема тут буде дитячий клуб.

Зараз розпочинають етап підготовки ділянки. Тут проведуть геологічні та геодезичні дослідження. Безпосередньо до будівельних робіт планують перейти вже у вересні-жовтні цьогоріч. Доти прокладатимуть мережі і з’ясовуватимуть технічні питання.

Нині на земельній ділянці є облаштовані мешканцями городи, проте земля комунальна. Обговорити всі деталі на місці будівництва житла зібрались представники міської ради разом з депутатами. Тут вже встановили інформаційні стенди, а з наступного тижня облаштують також офіс проєкту, працівники якого зможуть відповісти на всі запитання мешканців.

«Хочу заспокоїти всіх мешканців, які на цій території мали або мають город. Вони зможуть до вересня тут працювати і зібрати урожай. Якщо до проєкту будуть виникати будь-які питання, працівники офісу зможуть надати всю інформацію», – запевнив Андрій Москаленко.

До жовтня земельну ділянку планують облагородити – викосять траву та вивезуть сухостої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ