Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові понад 800 лікарів вже отримали знання з невідкладної допомоги

У Другому медичному об’єднанні Львова активно тривають навчання з надання невідкладної допомоги для лікарів з усієї України.
Фото - ЛМР

У Симуляційний тренінговий центр невідкладної медицини Mehad приїжджають лікарі з усіх куточків України: Харкова, Дніпра, Одеси, Миколаєва, Херсона, Києва, Чернігова.

Курси є повністю безкоштовними для учасників і проводяться за підтримки Міністерства закордонних справ Франції та організації La Chaîne de l'Espoir, повідомляють в ЛМР.

Інструктори пройшли навчання у Європейському інституті медичної освіти у Франції – це анестезіологи, реаніматологи, хірурги-травматологи. Навчання проводили фахівці, що працювали в багатьох гарячих точках, зокрема в Сирії.

«Ми відкрили тренінговий центр у Другому медичному об’єднанні Львова, обладнали великою кількістю манекенів, щоб навчати українських медиків. Це цивільні медики і люди, які беруть участь у медичних евакуаціях, а також військові медики. Вкінці серпня ми запустили курс з ультразвукової діагностики (тактичний ультразвук за протоколом FAST). За цей період ми підготували 12 інструкторів, 8 з яких тепер працюють з нами. Ми виховали і навчили працювати близько 800 курсантів», - розповідає медичний представник компанії Mehad в Україні Микола Копитчак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ