Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові популяризуватимуть міське садівництво та городництво

У понеділок, 13 вересня, між управлінням екології Львівської міської ради, комунальним підприємством «Зелений Львів», громадською спілкою «Пермакультура в Україні», а також громадськими організаціями «Плато» та «Екотерра» було укладено меморандум про співпрацю та взаєморозуміння у напрямку популяризації міського садівництва та городництва.
фото - пресслужба ЛМР

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛМР.

Партнери домовилися про взаємодію у напрямку проведення інформаційно-просвітницької діяльності на тему міського садівництва та городництва як інструменту з підвищення екосвідомості мешканців, популяризації дружнього до довкілля стилю життя, зменшення впливу на клімат і адаптації до наслідків кліматичної зміни.

«Досить часто жителі міста не знають, яку цінність становлять власноруч вирощені фрукти та овочі. Завдяки популяризації ідей міського садівництва та городництва ми прагнемо наочно показати увесь процес екологічного вирощування продукції і популяризувати дбайливе ставлення до ресурсів, особливо у контексті кліматичної зміни, від чого залежить наше майбутнє. Ми дуже вдячні партнерам за усвідомлення актуальності та готовність спільно рухати цю тему», - наголосив голова громадської організації “Плато” Микола Рябика.

Головною практичною складовою співпраці вважають створення публічного саду-городу з акцентом на пермакультуру, органічне виробництво та природоорієнтовані рішення у парку «Залізна вода» між вулицями Юрія Мушака та Дібровна на території колишнього розсадника.

«Декілька років тому я дізналася, що руїни теплиць у парку «Залізна вода» мають довгу історію, що пов’язана з відомим міським садівничим Арнольдом Рерінгом. Коли ж я побачила це місце, то зрозуміла, що воно має великий потенціал: локація у декількох хвилинах від зупинки «Академія Мистецтв», там є будиночок садівника та залишки прекрасних рослин. З того часу я чекала, що комусь у Львові стане потрібна серйозна база для популяризації напрямку urban gardening, тобто громадського саду-городу. І нарешті такі люди знайшлися, й ми спільно відновлюємо 100-літні традиції садівництва у нашому місті», - зазначила керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

До слова, до підписання меморандуму партнери з квітня цього року спільно організували декілька толок, під час яких прибирали територію колишнього розсадника від сміття, а також облаштували «європейські» грядки із пряносмаковими культурами під час Майстерні міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ